Fileuri de cod cu sos picant
8 fileuri de cod
150 ml suc de portocale
3 linguri suc de lamaie
Pentru sos:
un fruct mic de mango
8 rosii pitice taiate in sferturi
o ceapa rosie mica, tocata fin
un varf de cutit de zahar
un ardei capia
un ardei iute
2 linguri otet de vin alb
coaja si zeama de la lamaie verde
o lingura de ulei de masline
sare, piper negru macinat
2 linguri de frunze proaspete de menta, tocate
felii de lamaie - pentru ornat
salata verde - pentru garnitura
1. Preparati sosul (salsa), curatati fructul de mango si tocati-l marunt. Adaugati rosiile, ceapa si zaharul.
2. Curatati ardeiul, tocati-l marunt si adaugati-l peste amestecul de mango, rosii si ceapa, impreuna cu otetul, coaja si sucul de lamaie si uleiul dupa gust. Puneti sare si piper. Amestecati bine (eventual cu mixerul) si lasati sosul jumatate de ora sa se combine aromele.
3. Asezati fileurile de peste pe un fund de lemn si puneti cu o lingura o cantitate corespunzatoare de salsa pe fiecare dintre ele; impaturiti-le in doua, presarati sare si piper dupa gust, apoi puneti-le intr-o tigaie mare. Turnati deasupra sucul de portocale si restul de suc de lamaie.
4. Cand sosul incepe sa fiarba, reduceti focul, acoperiti tigaia si lasati-o la foc domol circa 7-10 minute, adaugand putina apa daca lichidul se evapora. Dati capacul deoparte, adaugati menta si mai lasati pestele pe foc inca 3 minute. Ornati cu felii de lamaie .si serviti imediat, cu salata verde.
Sfatul bucatarului: pentru a mai "imblanzi" sosul, puteti adauga 1-2 lingurite de miere de albine, incalzita.
Reteta oferita de Grupul Editorial RAO.- "Retete fara grasimi"
Articolul anterior Rulouri de cod cu jambon Articolul următor Crustacee cu miere si ghimbir