Fileuri de peste cu legume
2 buc morcovi
1 buc praz
100 g Champignons
100 ml vin alb
50 ml Vermut
150 ml smantana
½ buc coaja rasa de lamaie
Sare
Piper
Preincalzeste cuptorul la 200 grade.
Spala morcovii si prazul, curata si taie in julien fin (fasii subtiri) si pune-le in tigaie.
Curata ciupercile, taie-le felii si adauga-le in tigaie.
Peste legume toarna apoi vinul alb si vermutul, da intr-un clocot, apoi lasa sa fiarba la foc mic inca 2 minute. Asezoneaza cu sare si piper.
Legumele trebuie sa fie consistente, nu moi.
Apoi, legumele se dispun intr-o forma termorezistenta. Fileurile de peste se condimenteaza cu sare si piper, se ruleaza si se aseaza peste legume.
Amesteca smantana cu coaja rasa de la lamaie si toarna peste fileurile de peste.
Acopera vasul cu capac sau cu folie de aluminiu si da la cuptorul preincalzit la 200 grade, pentru 15-20 minute.
Timpul de preparare depinde de grosimea fileurilor, pestele este gata, atunci cand carnea nu mai are aspect sticlos.
Dupa sezon sau preferinta, poti folosi mereu alte legume.
Autor: Jakob Hausmann
Ai gatit deja? Incearca si o reteta rapida de saratele in trei pasi: