Fleica de porc la gratar
1 kg piept de porc
50 g untura de porc
cimbru
sare
Pentru garniture
1 kg cartofi
2-3 linguri ulei
sare
Se spala pieptul de porc si se portioneaza. Se bat bucatile de carne cu ciocanul de snitele si se lasa sa stea 10 minute la rece. Se infierbanta gratarul, se ung bucatile de carne cu untura si se pun pe gratar. Se lasa sa se friga la temperatura potrivita pentru a se patrunde bine, pe ambele parti. Cand sunt bine rumenite, se sareaza, se presara cimbru si se asaza intr-un vas de lut, acoperit pentru a se pastra calde. Intre timp, se curata cartofii de coaja, se spala, se taie cubulete si se prajesc in ulei bine incins. Se servesc fierbinti ca garnitura la friptura.
E bine sa stii
Salata de varza murata asezonata cu ulei si presarata cu cimbru uscat este foarte potrivita alaturi de aceasta friptura.