sunt cam 30-34 de grade 365 de zile pe an, plajele vreo 8-12 la numar toate cam de 10-15 km lungime fiecare cu nisip extrem de fin, in afara sezonului musonic care tine din iunie pana in septembrie ploua extrem de rar, apa oceanului la ca 28-30 de grade, oamenii deosebit de primitori, mancarea exceptionala si niste preturi imbatabile.
O sa-mi spuneti ca e Ok dar nu foarte foarte. Hai sa va mai spun cate ceva, aici a fost una dintre cele mai prietenoase zone pentru hippies, incepand cu anii 70, s-au transmis partile esentiale si anume drogurile recreationale, atitudinea don’t wory be happy si the party!!! Hai sa o luam civilizat de la inceput, ajungi aici dupa 8-10 ore de zbor la aeroportul din Dabolim si te izbeste mirosul tipic de Asia. Daca as putea sa-l pun la sticla cred ca as vinde milioane. Caldura placuta umeda, mai ales daca vii dintr-o iarna europeana, cu arome de scortisoara, kardamom, vanilie, praf, oameni, banane si inca cateva sute de arome. Superb. Mijlocul universal de transport este tuktuk-ul, o motocicleta de fapt tricicleta care are loc pentru 2 albi si jumatate, jumatatea fiind ori un copil ori o valiza mare. Pentru un voiaj de 30 de km platesti cam 5 dolari de fapt rupii dar cine le stie rata de schimb. Pot sa va spun ca sunt cam cei mai urati in sesnul de mototoliti bani pe care i-am vazut eu vreodata si am vazut de la leii comunisti cu Tudorica Vladimirescu si pana la dong-ii vietnamezi si tot sunt cei mai urati. Marele avantaj aici este ca toata lumea vorbeste engleza sau mai exact o varianta de engleza. Eu mergeam in Chobravaddo sau pentru noi romanii Vadul Cobrei. Evident ca aici cobra in libertate nu s-a mai vazut de pe la 1600 dar denumirile raman.
Primul lucru interesant este praful rosu foarte foarte fin, aici au existat unele din cele mai mari exploatari de fier din lume, care se depune pe orice. Ai facut dus, te speli bine si cand te stergi prosopul ramane usor roz. Mi-a fost rusine de cei de la hotel, murdaream si cearsafurile si prosoapele intr-o veselie. Nu stiu cu ce detergent miraculos utilizeza ei dar schimbau si ceasafurile si prosoapele intr-una si cele curate erau imaculate. Dupa cateva zile in spiritul “dont worry” mi-a trecut si aceasta jena. Incet incet dupa zbor si alte cele intri in ritmul locului, relaxat fara graba si fara nici o problema. Viata de zi ti-o petreci pe plaja. Plaja de la Calangute are 10 km si e lata de cateva sute de metri, super nisip care e foarte foarte fierbinte, nu poti merge descult. Pe plaja sunt asa numitele shack-uri niste constructii nepretentioase care ofera umbra, hrana si bautura. Fiecare shack are pe plaja paturi cu saltele, prosoape si umbrele. Nu costa nimic sa faci tabara acolo. Angajatii iti orienteaza umbrela dupa soare si te servesc cu bauturi si mai ales cu prietenie. Nu sunt intrusivi dar daca vrei sa vorbesti cu ei vei afla de unde sunt cum ii cheama si cam ce vrei tu despre Goa sau ultimele seriale sau filme Indiene.
Vor tine minte cum te cheama si vei fi salutat ca un prieten. Fiecare shack are o alta personalitate asa ca probabil vei incerca cateva pana il vei gasi pe cel care ti se potrivste tie. Eu am descoperit The Banana Shack dupa 2 zile de experiente si acolo am ramas restul de 12 zile. Apaream pe la 10, pat, prima din nenumaratele Kingfisher, o bere indiana lager (usoara), ceva baie in Ocean, somn, un Kingfisher, mai legam o prietenie cu vecinii de pat de unde vin, pe unde au mancat ce au facut seara fiind temele principale de discutie, un Kingfisher, o baie si venea vrema pranzului. Te mutai 10 m de pe plaja la umbra shack-ului si acolo in primele zile mi se dadea un menu. Atat mancare europeana de inspiratie britanica evident dar mai ales minuni locale. Cand s-au prins oamenii cu cine au de-a face adica un food addict ca mine nici nu ma mai intrebau ci pur si simplu mi se aduceau feluri. Mie imi place sa descopar lucruri noi si nu ai cum sa comanzi lucruri pe care nu le stii, cel mai simplu e sa incerci. Udat cu mult Kingfisher ( va jur ca nu am contract de reclama cu ei) cateodata prea iute chiar si pentru mine dar absolut impecabil o feerie culinara la un loc fara pretentii. Inapoi la plaja, un somn de refacere dupa atata efort, cateva Kingfisher acelasi spectacol fascinant al apuslui de soare la tropice. In fiecare zi altfel, absolut feeric. Intrebi vecinii pe unde au fost seara, te informezi ca de esti in vacanta si vrei sa le faci pe toate. Pe la 6-7 gata e de mers acasa, platesti ziua de shack, X beri + masa impecabila in cantitati exagerate + pat + prosop + umbrela si nu cred ca poti face praf mai mult de 5-8 dolari de caciula. Da ati inteles corect 8 ( opt) dolari americani adica USD. Daca nu ai bani la tine si esti ca mine de al casei spui ca le platesti maine si gata. Eu fiind un fel de agent secret al prezumtivului turist am facut si un studiu sa vad cat de corecti sunt si pe sest am notat cate beri am baut si cat ar fi costat mancarea, nimeni nu nota nimic si mie mi s-a parut ca notele de plata erau asa cam pe genunchi. Am facut asta 3 zile si notele lor erau mai mici decat ale mele si m-am predat.
Ajungi la hotel faci un dus, te mai relaxezi pe marginea bazinului admiri natura impresionanta si incepi sa iti organizezi seara. Ai urmatoarele puncte cheie unde mananci, unde si cu cine te distrezi......
Dar despre aceste excese lumesti sex&drugs data aviatoare.