Specialista subliniaza ca foamea este un bun indicator si ar trebui sa o o recunoastem ca pe un semnal care ne arata ca organismul nostru are nevoie de combustibil.
"Am ajuns sa ne fie frica de foame, tratam aceasta senzatie cu aceeasi spaima pe care o asociem bolilor sau unei stari de rau. A-ti fi foame a ajuns sa fie un lucru negativ, de evitat, ceva de care fugim... mancand preventiv", a marturisit nutritionista pe pagina oficiala de Facebook.
Mihaela Bilic ne atrage atentia asupra unui fapt foarte important: atunci cand mancam fara sa ne fie foame, este foarte periculos pentru silueta.
"Foamea este de fapt senzatia pe care trebuie sa o avem zilnic, pe care trebuie sa o recunoastem ca pe un semnal ca organismul are nevoie de "combustibil". A manca fara sa-ti fie foame nu e numai periculos pentru silueta, ci si pagubos pentru gust. "Foamea e cel mai bun bucatar" e un proverb mai adevarat ca niciodata, totul are alt gust daca e mancat cand iti este foame. Tot foamea ne arata daca o cura de slabire e eficienta, nu poti pierde kilograme satul fiind. Iar foamea vine cand balanta energetica a organismului e negativa, cand am consumat mai mult decat am primit din alimente", a explicat specialista in nutritie.
Ea ne indeamna sa asteptam sa ne fie foame, deoarece nu este nimic periculos in asta. "Din contra, demonstreaza ca inca stiti sa va recunoasteti propriile senzatii, ca sunteti in contact cu corpul vostru, ca stiti sa-i respectati nevoile. Nu medicul nutritionist trebuie sa va spuna cand sa mancati, ci FOAMEA!", a concluzionat Mihaela Bilic.
Citeste si: Aceasta leguma elimina retentia de apa din tesuturi