Fondu de ciocolata
800 g fructe proaspete
zeama de la 1 lamaie
500 g ciocolata
200 ml frisca lichida
50 g unt
50 g zahar
50 g migdale prajite si macinate
50 g nuci prajite si macinate
50 g nuca de cocos rasa
Se aleg fructele preferate (fragi, caise, piersici, smochine, prune, struguri, kiwi, portocale, mandarine, ananas, papaya, pere, mere, banane, agrise), se spala, se zvanta bine de apa si se taie, cele mai mari, in bucati. Se scufunda fructele cateva secunde in apa cu zeama de lamaie pentru a impiedica innegrirea lor in contact cu aerul, dupa care se zvanta pe hartie absorbanta. Se pun apoi intr-o salatiera. Intr-un vas de preparat fondu, se topeste ciocolata, se dilueaza apoi cu frisca lichida, se adauga untul, zaharul si se amesteca energic pentru a obtine un sos cremos. Se pune recipientul la cald pe vasul fondu. Se asaza alaturi de fondu, migdalele, nucile si nucile de cocos si furculitele speciale in asa fel incat fiecare dintre doritori sa le poata cufunda in ciocolata topita inainte de a le degusta.
Articolul anterior Crema de ou si vin Articolul următor Crema cu urda proaspata