"Am facut la un moment dat o crema de zahar ars de 100 de dolari pentru un restaurant, insa nu s-a vandut prea bine", a declarat William Goldfarb, un cofetar, care detine cofetaria Room 4 Dessert din New York.
Francois Payard, detinatorul patiseriei Payard din New York, a realizat un tort special de Valentine's Day, cu pretul de100 de dolari, dar nici acesta nu a avut un mare succes.
"Americanii asociaza mai degraba luxul cu gentille si nu cu mancarea. Europenii au o perspectiva diferita, un tort la 140 de dolari nu este atat de socant", a adaugat Payard.
Restaurantul Arnaud din New Orleans a lansat cel mai scump desert din lume, Strawberries Arnaud, care valoreaza circa 1,4 milioane de dolari, potrivit unui top realizat de Forbes.
Desertul, care inca nu a fost vandut, cuprinde un bol cu capsuni, la care se adauga un diamant roz de 4.7 carate, care a apartinut bancherului englez Sir Ernest Cassel.
Locul 2 in topul celor mai scumpe deserturi din lume il ocupa o sculptura din ciocolata, ce simbolizeaza un pescar de care este atasat un acvamarin de 80 de carate, pus in vanzare pentru suma de 14.500 de dolari.
Desertul a fost realizat in urma cu un an poate fi achizitionat numai prin comanda, momentan nimeni nu si-a manifestat interesul pentru a-l achizitiona.