Cercetatorii au demonstrat ca inghetata actioneaza asupra centrilor placerii din creier intr-un mod similar cu ascultarea muzicii preferate. Dupa scanarea creierului unor persoane care au mancat inghetata de vanilie, cercetatorii au concluzionat ca inghetata actioneaza asupra „zonelor fericirii” din creier, datorita unei substante numite triptofan, care se gaseste in lapte si in frisca- principalele ingrediente ale inghetatei. Triptofanul ia parte la sinteza serotoninei, supranumita si „hormonul fericirii”. La randul ei, serotonina este unul dintre cei mai importanti neuromediatori din creier, cea care este responsabila de starea noastra de bunadispozitie, prevenind depresia. Inghetata cu ciocolata contribuie la eliberarea de endorfina, care este un hormon al placerii, si de fenamina - un excitant cerebral care inlatura temporar somnul si foamea.
Se pare ca oamenii fericiti traiesc mai mult. Dr. Ilona Boniwell – psiholog in cadrul Universitatii Oxford Brookes, concluzioneaza in urma studiilor efectuate ca sentimentele si trairile optimiste contribuie la mentinerea unui tonus bun din punctul de vedere al echilibrului si starii emotionale.
Reteta de fericire
Inghetata poate fi consumata in orice varianta (la cornet, pe bat, la pahar sau pachete pentru acasa), oriunde si oricand, oferind o diversitate de arome. Poti alege oricand o inghetata pe gustul tau oferita de Algida. Daca ai pofta de o inghetata cu putine calorii, sortimentele Big Milk – Capsune, Ciocolapte si Vanilla- sau Twister, iti vor face orice zi de vara mai frumoasa. Te poti rasfata regal cu invelisul crocant si fin de ciocolata si inghetata cremoasa de vanilie savurand Magnum White, Classic sau Almond.
Desigur, deserturile pe baza de inghetata sunt poate unele dintre cele mai mari bucurii ale verii. Iata o reteta pentru un astfel de desert:
Prajituri fierbinti, de tipul brownie (sau sora mai mica si fara ciocolata, blondie), inghetata Carte D’Or Crème Caramel sau Muffin, impreuna cu toping de ciocolata, de asemenea fierbinte. Combinatia dintre cald si rece potenteaza gustul celor trei ingrediente, iar siropul de caramel sau ciocolata se va intari instant la contactul cu inghetata, formand o crusta delicioasa.