Frigarui cu carne de porc (Grecia)
400 g carne de porc
1 lingura oregano uscat
6 linguri ulei de masline
sare, piper
Pentru garnitura
2 lipii grecesti
1 ceapa mare
2 rosii
tzatziki
1 lamaie
Se taie carnea in cubuleţe potrivite. Se stropesc cu ulei, sare, piper şi oregano si se lasa sa se marineze 15-20 de minute, la rece. Se infig bucaţile de carne pe frigarui metalice sau de lemn, inmuiate 10 minute in apa. Se stropesc din nou frigaruile cu ulei de masline şi se frig pe gratar sau in tigaie. Separat, se curata ceapa si se taie pestisori, roşiile se taie rondele si se amesteca. Se servesc frigaruile, garnisite cu cartofi prajiti, rosii, ceapa si tzatziki, cu bucatele de pita greceasca, unse cu unt si rumenite usor pe gratar.
Articolul anterior Spaghete cu sunca afumata de vita (Maroc) Articolul următor Ciorba de pui "a la grec" (Grecia)