Frigarui de legume
1 dovlecel
un ardei gras rosu
200 grame de ceapa frantuzeasca
1 vanta
Sase piper poaspat macinat
50 de grame de ulei de masline
Cate o lingurita de oregano, busuioc, cimbru
Pentru sos
1 ceapa
1 lingura de ulei de masline
50 de grame de ulei de masline
400 ml tomate pasate
100 g masline verzi fara samburi
Verdeata
Curatati dovlecelul, spalati-l si taiati-l felii. Taiati ardeiul in doua, indepartati semintele, spalati-l si taiti-l in bucati.
Curatati ceapa, taiati-o in doua sau in patru. Curatati vanata, spalati-o si taiati-o in bucati.
Infigeti bucatelele de legume alternativ pe frigarui si condimentati-le cu sare si piper. Amertecati uleiul cu verdeata tocata si cu sos de piper dupa gust. Ungeti legumele cu amestecul obtinut.
Pentru sos, curatati ceapa si tiati-o in cubulete. Incingeti uleiul de masline si caliti ceapa.
Adaugati pulpa de rosii, pasta de tomate si maslinele tocate marunt. Dati sosul intr-un clocot si lasati sa scada putin. Condimentati-l cu sare si piper.
Prajitit frigaruile de legume pe gratar sau intr-o tigaie. Aranjati-le pe un platou, turnati deasupra sosul de tomate. Ornati cu fire de verdeata si serviti imediat.
Reteta oferita de Grup Editorial RAO Articolul anterior File de cod cu sos de mustar Articolul următor Conopida gratinata cu sos de tomate