Frigarui de peste cu lamaie
Pentru marinata
o lingura ulei de floarea soarelui
zeama si coaja rasa de la o lamaie verde
1 lingura zeama de lamaie
1 fir de rozmarin
1 lingura de mustar cu boabe
1 catel de usturoi, curatat si zdrobit
sare, piper negru macinat
Pentru frigarui
450 gr. file de peste (de preferat orice peste cu carne alba, nu prea grasa), fara piele
8 creveti mici, nedecorticati
1 dovlecel mic, curatat si taiat felioare
4 linguri smantana
1. Amestecati toate ingredientele pentru marinata intr-un castronel si puneti-l deoparte.
2. Cu un cutit bine ascutit, taiati pestele cuburi cu latura de circa 3 cm si scoateti-i oasele.
3. Decorticati crevetii, lasand cozile intacte. Indepartati vena neagra, subtire, de pe spatele crevetilor, apoi puneti crevetii impreuna cu pestele intr-o farfurie.
4. Turnati marinata peste ele, acoperiti farfuria cu o alta si lasati pestele si crevetii sa se marineze timp de 30 de minute in frigider. Din cand in cand, intoarceti in marinata bucatile de peste si crevetii. Tineti frigaruile in apa rece 30 de minute, pentru a le impiedica sa arda, apoi scurgeti-le.
5. Incingeti gratarul (fie cel de la aragaz sau orice alt tip de grill folositi) si asezati o bucata de aluminiu pe el. Infigeti in grigarui pestele, feliile de dovlecel si crevetii.
6. Asezati frigaruile pe gratar si lasati-le circa 5-7 minute (sau cat este necesar ca pestele si dovlecelul sa fie patrunse, iar crevetii sa devina roz). Din cand in cand ungeti cu marinata si intoarceti frigaruile.
7. Amestecati smantana cu doua linguri de marinata si serviti frigaruile impreuna cu sosul astfel obtinut.
Reteta oferita de Grupul Editorial RAO.- "Retete pentru bucatarie dietetica
"
Articolul anterior Pui cu sos verde aromat Articolul următor Pui cu legume