Frigarui de porc cu garnitura
1 kg carne
3 rosii
2 ardei grasi
2 cepe
50 ml ulei
sare
Pentru garniture
200 g orez
3 linguri ulei
1 ceapa
supa de zarzavat
sare
Carnea cea mai potrivita pentru frigarui este pulpa de porc. Se curata de pielite, se spala, se zvanta cu un prosop absorbant, se taie bucati, se bate putin cu ciocanul de snitele si se pune la rece 10 minute. Intre timp, se curata ceapa, rosiile, ardeii si se taie bucati potrivite. Bucatile de carne se insira pe tepuse de lemn sau metalice, alternand cu bucati de ceapa, ardei sau felii de rosii, pana cand se termina toate ingredientele. Se ung cu ulei si se frig pe gratarul incins, avand grija sa fie rasucite pe toate partile pentru a se rumeni uniform. Dupa frigere, se pun intr-un vas de pamant pentru a se pastra calde. Separat, se prepara un pilaf simplu de orez. Se caleste orezul in putin ulei impreuna cu o ceapa tocata, se “stinge” cu supa de zarzavat si se fierbe pana scade zeama si orezul este bine patruns. Pilaful se serveste cald alaturi de frigaruile de porc.
E bine sa stii
Componenta frigaruilor poate fi diversificata dupa fantezia si disponibilitatile fiecaruia. Intre bucatile de carne se pot aseza si bucatele de cascaval, slaninuta afumata, carnaciori etc.