Frigarui de porc
500 g pulpa de porc
200 g slanina afumata
2 cepe
1 ardei
cimbru
sare, piper
Se taie carnea bucati de 3-4 centimetri. Se condimenteaza cu sare si piper, se presara cu cimbru si se lasa sa stea 20 de minute la rece. Slaninuta se taie feliute subtiri, ceapa se taie felii mai groase, iar ardeiul se taie suvite. Se scoate carnea din frigider, se infig pe frigarui de lemn sau de metal, bucatele de carne, alternand cu felii de slaninuta, ceapa si ardei, pana cand se termina ingredientele si frigaruile sunt pline. Se incinge bine gratarul si se frig repede pe toate partile. Se servesc fierbintI cu garnitura de cartofi natur sau orez fiert.
E bine sa stii
In lipsa gratarului, frigaruile se pot praji in tigaie, in putin ulei sau unt incins, la foc mic, circa 20 de minute, avand grija sa fie mereu intoarse pentru a nu se arde.