Frigarui de pui cu sos de curry
3 linguri ulei
1 mar taiat cubulete
O para taiata cubulete
O banana taiata cubulete
½ lamaie
2 rondele de ananas
2 linguri curry pulbere
100 ml supa clara de pasare
100 ml frisca lichida sau smantana
1 lingura faina
50 ml vin alb
Sare
Piper
Incinge uleiul in tigaie si prajeste, la foc iute, frigaruile. Când sunt gata, scoate-le pastreaza-le la cald. Da focul la temperatura medie si, in acelasi ulei, adauga bucatile de mar si de para. Pudreaza-le cu faina, lasa-le putin sa se prajeasca si stinge-le cu vinul alb. Adauga pudra de curry si stinge apoi cu bulionul de pasare si laptele de cocos. Adauga rondelele de banana si de ananas. Apoi pune frigaruile peste sos si lasa-le sa mai fiarba pe foc mic circa 8-10 minute. Scoate frigaruile si aranjeaza-le pe farfurii, asezoneaza sosul si serveste impreuna cu frigaruile.
Drept garnitura se poate servi orez.
Autor: Jakob Hausmann