Frigarui vegetariene
16 buchetele de broccoli
16 buchetele de conopida
16 cozi de ciuperci, curatate si spalate
2 cepe rosii, fiecare taiata in 8 bucati
2 ardei grasi verzi, curatati, spalati si taiati in 16 bucati
2 ardei galbeni sau portocalii, fara seminte, si taiati in 16 bucati
1 vanata, curatata si taiata in cuburi de 2.5 cm
1 ceasca de marinata de ierburi si curry (vin alb, suc de lamaie, ulei de masline, curry, sare, piper, busuioc, patrunjel - amestecate in blender)
8 bete de frigarui
Umple o oala cu apa si pune-o la fiert! Adauga broccoli si fierbe-l 1-2 minute sau pana cand devine verde mai deschis. Scoate broccoli din apa si pune-l imediat intr-un vas cu gheata, pentru a se mentine proaspat si a-si pastra proprietatie; apoi usuca-l pe un prosop curat. Repeta procedeul si cu bucatile de conopida.
Infige legumele pe frigarui in urmatoarea ordine: o codita de ciuperca, 1 bucata de ceapa, 2 bucati deardei portocaliu, 2 buchetele de conopida, 2 bucati de ardei verde, 2 bucati de vanata, 2 bucati de ardei rosu, 2 buchetele de broccoli, 1 bucata de ceapa rosie si incearca sa termini cu ciuperca. Procedeaza la fel cu toate betele de frigarui!
Pune frigaruile intr-o casoleta mare, adauga marinata peste, si roteste-le astfel incat sa se marineze pe toate partile. Acopera casoleta, pune in frigider cam o ora.
Apoi pune frigaruile pe gratarul incins, rotindu-le din cand in cand, aproximativ 10 minute.