Domnul cu pricina ii reprosa tinerei ca altfel ar sta lucrurile daca ea ar fi, chipurile, mai putin (f)rigida.
Ia sa vedem ce au, mai exact, in comun, cele doua notiuni - rigiditatea si frigiditatea - de care se facea vinovata duduia respectiva.
FRIGIDITATE s. f. Indiferenta (sau aversiune) fata de actul sexual. – Din fr. frigidite, lat. frigiditas, -atis.
RIGIDITATE, rigiditati, s. f. 1. insusirea de a fi rigid (1), proprietate a corpurilor de a nu se deforma sub actiunea fortelor care se exercita asupra lor. ◊ Rigiditate dielectrica = proprietate a unui mediu rau conducator de electricitate de a nu fi strapuns sub actiunea unui câmp electric. ♦ Lipsa de flexibilitate; intepeneala. ◊ Rigiditate musculara = contractie musculara sustinuta aparuta in unele boli ale sistemului nervos, ca meningita cerebrospinala, tetanosul. Rigiditate cadaverica = fenomen general de intarire si de intepenire musculara, care apare in primele ore dupa moarte, ca urmare a coagularii proteinelor musculare. 2. Fig. Severitate, duritate, austeritate; intransigenta. – Din fr. rigidite. (sursa: dexonline.ro)
Prin urmare, jocul de cuvinte al domnului era cat se poate de neinspirat, fiindca aceste doua cuvinte nu au, desi ar parea, nimic in comun! Sau poate ca dansul s-a gandit la frigiditate in sensul de raceala, lipsa de reciprocitate?
*frigiditate f. (lat. frigiditas, -atis, d. frigidus, rece, frigus, frig). Calitatea de a fi rece, raceala: frigiditatea ghetei.
Dumnezeu stie ce-a vrut dansul sa spuna, insa ma scot din sarite oamenii care arunca vorbe ca sa se afle in treaba, fara a se pune macar pentru o clipa in pielea interlocutorului. Tu cat de atenta esti in ceea ce priveste modul in care comunici?
Acelasi mesaj poate ajunge sa rezolve sau sa amplifice un conflict, in functie de cum pui problema. De aici pornesc eternele razboaie dintre sexe, generatii, religii si nu numai. Pentru ca fiecare vorbeste pe limba lui, fara sa aiba habar daca este inteles sau nu. Pentru ca suntem, asa cum ar spune domnul din povestea de mai sus, (f)rigizi cand vine vorba de comunicare, de acceptare a ideii ca suntem diferiti si ca nu ne putem astepta ca interlocutorul sa fie tot timpul pe aceeasi lungime de unda cu noi.
Tu cand crezi ca te-ai facut inteleasa cu adevarat ultima oara? Ia verifica mai des daca senzatia ta se confirma si vei constata cu surprindere ca desi tu credeai ca oferi suficiente argumente zdravene, cel din fata ta este inca nelamurit sau chiar deranjat ca refuzi sa iti adaptezi abordarea astfel incat sa vorbesti pe limba lui.