Friptura cherestegiului
2 cepe
2 linguri boia dulce
1 lingurita oregano uscat
ienupar
1/2 lingurita boabe piper
ulei pentru marinata
4 bucati ceafa porc
sare, piper
Pasul 1:
Se curata cepele, se taie inele, se pun impreuna cu boia, oregano, fructe de ienupar si boabe de piper intr-un vas cu fundul plat si se amesteca. Se aseaza deasupra fripturile si se toarna o cantitate de ulei care sa acopere carnea complet.
Pasul 2:
Se iau fripturile din marinata si se condimenteaza cu sare si piper.Se scurge ceapa intr-o sita.Se indeparteaza fructele de ienupar si boabele de piper.
Pasul 3:
Se frig bucatile de ceafa timp de 15-20 minute, se intorc o data de pe o parte pe cealalta.Se rumeneste ceapa, se scurg de uleiul de prisos.Se sareaza cepele, se presara pe friptura si se serveste preparatul.
Marinata dureaza 24 h - tinuta la frigider
Autor: Editura Mladinska - Mancare si Savoare
Articolul anterior Friptura de porc cu sos de legume Articolul următor File dulce acrisor de porc