Friptura de ied la cuptor
1 ied
2-3 linguri ulei
1 lamaie
boia dulce de ardei
1 pahar de vin alb
rozmarin
frunze de menta
coriandru
sare
Se spala carnea de ied, se zvanta cu un prosop, apoi se freaca cu lamaie, se presara cu sare si boia de ardei, se unge cu ulei si se asaza intr-o tava. Se adauga un pahar de apa si un pahar de vin, se acopera cu folie de aluminiu si se introduce tava la cuptor. La jumatatea timpului de coacere, se adauga rozmarin, coriandru si menta, iar cine prefera poate adauga si 2 fire de usturoi verde taiat marunt. Se reintroduce tava la cuptor, descoperita si se lasa sa se rumeneasca. Se serveste cu garnitura de piure si salata verde.
E bine sa stii
Inainte de a fi pusa la cuptor, carnea de ied poate fi marinata, timp de 3-4 ore, intr-un sos preparat din 2-3 linguri de ulei, 2 pahare de vin alb, sare, piper, 2 foi de dafin, cimbru, coriandru, rozmarin.