Friptura de porc cu sos de legume
1 ceapa
2 catei de usturoi
3 linguri ulei neutru
sare, piper
1,5 kg rulou carne de porc
(gata rulata de catre macelar si legata)
1 pachet de legume congelate pentru supa ( 450 g)
1 conserva rosii decojite ( 800 g )
2 ligurite condimente de pizza( amestec de condimente )
50 g smantana
Pasul 1:
Cuptorul se preincalzeste la 220 grade.Ceapa si usturoiul se curata si si, separat se maruntesc.Usturoiul se amesteca apoi cu uleiul se condimenteaza cu sare si piper. Friptura se unge pe toata suprafata cu amestecul de usturoi cu ulei.
Pasul 2:
Legumele de supa si ceapa se impart intr-o tava. Se pune friptura deasupra si se baga in cuptorul incins (jos) si se prajeste timp de 50 minute; dupa scurgerea primei jumatati de interval, se intoarce o data.Cuptorul se comuta pe 180 grade, se adauga rosiile si friptura se lasa alte 75 minute la cuptor.
Pasul 3:
Se scoate friptura si se inveleste bine in folie de aluminiu.Legumele se completeaza cu condimente de pizza si totul se mai pune o data la fiert, la foc potrivit, timp de 5 minute.Se adauga smantana iar sosul se paseaza fin.Se condimenteaza cu sare si piper.Friptura se taie subtire ( sucul fripturii din folie se adauga la sos) si se serveste cu sos.
Se serveste impreuna cu: taitei lati si salata
Fierberea dureaza 2 h.
Autor: Editura Mladinska - Mancare si Savoare
Articolul anterior Friptura italieneasca Articolul următor Friptura cherestegiului