Friptura de porc la cuptor cu garnitura de mere
1,5kg carne de porc cu sorici
3 linguri ulei
1 lingurita cuisoare
1 kg cartofi
4 mere
4 bulbi de arpagic
200 gr fructe de merisor
4 linguri jeleu de mere
4 linguri suc de lamaie
1 varf cutit piper Cayenne.
Se incalzeste jeleul de mere si se amesteca cu sucul de lamaie si piperul Cayenne.
Se spala carnea de porc, se sterge cu prosopul, apoi se cresteaza soriciul cu un cutit in forma de romburi.
Carnea astfel pregatita se prajeste putin in ulei, pana isi schimba culoarea. cuptorul il incingeti la temperatura de 175 de grade.
In soriciul astfel crestat infigeti cuisoarele, apoi puneti carnea intr-un vas special pentru cuptor si adaugati 300ml apa, ungeti soriciul cu jeleu si dati 90 de minute la cuptor; mai ungeti din cand in cand crusta fripturii cu jeleul ramas. spalati cartofii si fierbeti-i 20 de minute, lasati-i sa se raceasca si curatati-i, la fel procedati si cu bulbii de arpagic si merele pe care le taiati felii si le puneti in cuptor langa carne dupa 80 de minute de coacere a carnii.friptura o garnisiti cu fructele de merisor si legume.