Friptura de pui cu praz, rosii si parmezan
1 piept mare de pui
2-3 linguri de ulei
2-3 rosii mari
2 fire de praz mare
200 g parmezan
crengute de rozmarin
ierburi aromate
sare, piper
Se taie pieptul de pui felii, se pudreaza cu sare, piper si ierburi aromate, apoi se lasa la rece circa 20 de minute pentru fragezire si aromatizare. Se curate rosiile de pielite si se taie rondele, iar prazul se taie rondele oblice. Se asaza, intr-o forma termorezistenta unsa cu ulei, un strat de felii de carne peste care se presara ierburi aromate, condiment, dupa gust si parmezan ras. Deasupra se asaza un strat de rondele de rosii peste care se presara din belsug parmezan ras. Apoi se pune iar un strat de piept de pui si din nou condiment si ierburi aromate. Urmeaza un strat de rondele mari de praz peste care se presara mult parmezan. Ultimul strat va fi tot de piept de pui si iar condiment. Se introduce forma in cuptorul bine incins si se lasa, la foc mediu, pana se rumeneste. Se serveste calda cu crengute de rozmarin proaspat deasupra.
Articolul anterior Friptura de pui cu legume Articolul următor Pulpe de pui condimentate