Timp: 50
Porţii: 4
Ingrediente:
2 kilograme de carne de vita pentru friptura, taiata feliute subtiri de 2 -3 cm
4 catei de usturoi pisati
4 lingurite de rozmarin macinat
2 linguri ulei de masline
O ceapa mica
400 grame de sparanghel taiat in cubulete mici
400 de grame de ciuperci taiate in feliute
O lingurita coaja de lamaie rasa
Sare si piper
Mod de preparare:
Se cresteaza bucatile de friptura pe ambele parti in forma de romb, la intervale de 2-3 cm, cu diagonala de 1-2 cm.Crestaturile se umplu cu usturoi (jumatate din cantitatea initiala) si cu rozmarin (2 lingurite). Se presara sare si piper pe ambele parti. Intr-un vas separat se incalzeste o lingura de ulei de masline la foc mediu. In uleiul incins de parjeste carnea, avand grija ca aceasta sa fie intoarsa pe o parte si pe alta la interval de 4-5 minute, pana cand aceasta este gata. Friptura se aseaza pe un platou iar vasul in care aceasa a fost prajita se acopera pentru ca uleiul sa ramana cald. In uleiul ramas se va praji ceapa, iar dupa 2-3 minute se adauga usturoiul si se prajeste la foc iute inca un minut. Se adauga sparanghelul si ciupercile si se prajeste alternativ la foc redus si iute aproximativ 5 minute, pana cand asparagusul devine fraged si crocant. Se fierbe la foc iute dupa ce s-a adaugat coaja rasa de lamaie si asparagusul. Carnea se taie in feliute mici, se adauga sosul rezultat si se serveste cu legume crude. Sparanghelul este o leguma considerata delicatesa. Mancarurile cu
sparanghel sunt rafinate si lipsite de orice condiment, tocmai pentru a-i lasa nealterat gustul. Din lastari se pot prepara supe, soteuri, budinci sau sosuri.
Articolul anterior
Pui cu crema de mustar - 435 cal
Articolul următor
Curcan cu chilli - 410 cal