Friptura de vita cu sos de macese
800 g pulpa de vita
150 g slanina afumata, taiata felii
2 linguri ulei
1 lingura mustar
3 linguri gem de macese
3-4 linguri de vin
zeama de la ½ lamaie
rozmarin
cimbru
1 lingura amidon alimentar
Carnea se spala, se sterge cu un prosop absorbant, apoi se infasoara in feliile de slanina afumata. Se prinde cu ata ca sa aiba o forma frumoasa si se condimenteaza cu sare si piper, dupa gust. Separat, se incinge uleiul si se se frige bucata de carne pe toate partile. Se adauga 500 ml apa, mustarul si amidonul alimentar, dezlegat cu putina apa rece. Se acopera tigaia si se lasa sa fiarba, la foc mic, o ora si jumate. Se ia capacul si se lasa sa mai fiarba inca 30 de minute. In tot acest timp, se intoarce carne ape toate partile si, daca este necesar, se adauga apa. Cand este bine patrunsa, se scoate carnea din tigaie, se inveleste in folie de aluminiu si se lasa astfel pentru a se pastra suculenta si calda. In jsosul lasat de friptura, se amesteca gemul de macese si se lasa sa dea 1-2 clocote. Se adauga mustarul, zeama de lamaie si 3-4 linguri de vin. Friptura se serveste taiata felii si asezonata cu sosul de macese.
Articolul anterior Sos vinegreta (clasic) Articolul următor Muschi de vita flambat