Friptura frageda cu sos italienesc pesto
1 file de porc (circa 600 g)
8 felii subtiri de slanina de consum
3 linguri de sos pesto (din conserva)
Pasul 1:
Se incalzeste cuptorul la 80 grade ( nu este necesara ventilatia)
Se zvanta fileul prin tamponare.Pregatim o folie de aluminiu cu o lungime dubla decat cea a bucatii de friptura.Se pun pe folie bucatile de slanina, transversal pe lungimea foliei.
Pasul 2:
Se unge o parte a fileului cu sosul pesto si se aseaza peste bucatile de slanina.Se unge si partea de deasupra cu pesto.Se impacheteaza friptura in folia de aluminiu in mod etans, inclusiv pe lateral.
Pasul 3:
Se pune pachetul pe gratarul de la cuptor (la mijloc) si se coace cel putin 2h si jumatate.Se ia carnea din cuptor si se lasa 5 minute sa se odihneasca inaite de a o despacheta.
- 2h si 30 de minute trebuie sa stea la cuptor
Autor: Editura Mladinska - Mancare si Savoare
Articolul anterior Snitele in aluat (nefermentat) Articolul următor Friptura italieneasca