Friptura inabusita de miel
1 pulpa de miel
2 morcovi
1 telina potrivita
1 ceapa
3-4 catei de usturoi
sare, piper
Pentru garnitura
500 g cartofi
50 g unt
patrunjel verde
cimbru sau oregano
sare
Se curata carnea de pielite, se spala, se unge cu ulei si se asaza intr-o tava. Se curata morcovii si telina de coaja, se spala, se taie felii groase sau sub forma de bastonase si se adauga in tava. Ceapa curatata si spalata se pune intreaga sau taiata in patru. Se pudreaza cu sare, se adauga restul de ulei si 150 ml apa, apoi se acopera cu folie de aluminiu si se introduce tava in cuptorul incins pentru 40 de minute. La jumatatea timpului de coacere, se adauga usturoiul, curatat de coaja, intreg sau taiat felii, se presara piper macinat si cimbru sau oregano, se stropeste carnea cu sosul format in tava, se acopera si se introduce din nou la cuptor. Separat, se curata cartofii de coaja, se spala, se taie felii sau cubulete, se fierb in apa cu sare, se stropesc cu unt topit si se servesc alaturi de friptura, presarati cu patrunjel verde tocat.
E bine sa stii
Garnitura pentru friptura poate fi preparata si din paste fierte in apa cu sare, presarate cu cascaval ras sau cu ketchup.