Friptura italieneasca
1 ceapa
4 linguri de ulei
6 linguri miez de rosii
2 linguri plante aromate congelate ( italienesti )
sare, piper
1 kg muschi file de porc
Pasul 1:
Se incinge cuptorul la 100 grade.Se curata cepele si se taie cubulete.Se amesteca apoi cu o lingura ulei si cu restul de ingrediente, se condimenteaza cu sare si piper.Se pregateste o folie de aluminiu cu o lungime dubla fata de cea a bucatii de friptura.
Pasul 2:
Se aseaza pe folie jumatate din cantintatea de mirodenii, pe lungimea fripturii.Se zvanta carnea.Se prajeste repede cu 2-3 linguri de ulei, intr-o tigaie, se aseaza apoi pe folie, pe lungime.Se unge carnea deasupra cu amestecul de mirodenii, se acopera complet cu folia, care se pliaza pentru a asigura o inchidere ermetica, inclusiv pe lateral.
Pasul 3:
Se da la cuptorul fierbinte ( la mijloc), pentru a se coace cel putin 3 h si 30 min. Se scoate friptura, se deschide putin folia si se scurge sosul intr-un cartonas.Se mai lasa carnea 5 minute sa se odihneasca, apoi se despacheteaza si se taie.
coacerea dureaza 3 h si 30 minute
Autor: Editura Mladinska - Mancare si Savoare
Articolul anterior Friptura frageda cu sos italienesc pesto Articolul următor Friptura de porc cu sos de legume