Friptura surpriza
1 kg carne fara os
200 g jambon
200 g svaiter
200 g slanina afumata
1 pahar vin alb
2 linguri unt
supa de zarzavat
sare, piper
Carnea se taie in 8 felii groase, care se condimenteaza, dupa gust. Se aleg feliile doua cate doua, se asaza intre ele cate o felie de svaiter si de jambon, apoi se face un rulou, care se acopera cu fasii subtiri de slanina afumata si se asaza intr-o forma unsa cu unt. Friptura se acopera cu supa de zarzavat si se introduce in cuptorul bine incins. Se coace la foc potrivit. Dupa o ora se intoarce friptura, se adauga un pahar de vin alb si putina apa rece. Se coace in continuare pana cand friptura este gata. Se scoate friptura, se inlatura slanina si se serveste friptura calda, cu garnitura de legume sotate.
Articolul anterior Friptura de porc la tava Articolul următor Snitele umplute