Fructe in aluat cu sos de vanilie
1 mar
1 para
1 piersica
zeama de lamaie
25 g zahar
rachiu
ulei pentru prajit .
Pentru aluat
100 g faina
1 pahar bere sau sampanie
2 linguri ulei
un praf de sare
Pentru sosul de vanilie
500 ml lapte
6 galbenusuri
75 g zahar
1 baton vanilie (sau esenta de vanilie)
10 g amidon alimentar
Fructele, curatate de coaja si samburi, se taie rondele, se pudreaza cu zahar, se stropesc cu zeama de lamaie si rachiu. Se lasa la marinat 10 minute. Intre timp, se amesteca faina cu berea sau sampania si cu cele 2 linguri de ulei. Se bat albusurile de la 5 oua si se incorporeaza cu grija in aluat o data cu praful de sare. Rondelele de fructe se trec prin aluatul preparat si se prajesc in ulei incins.
Separat, se fierbe laptele cu vanilia si amidonul. Se adauga galbenusurile batute bine cu zaharul si se fierbe la foc mic, amestecand permanent, pana cand se ingroasa, formand un sos gros. Se serveste cald sau rece langa fructele prajite.