Fructe in sos caramel
250 g faina
50 g zahar
coaja rasa de la 1 lamaie
1 ou
150 g unt
Pentru umplutura
250 g nectarine
500 g fructe congelate (zmeura, capsune, mure etc.)
100 g visine
50 g unt
150 g zahar
50 g fulgi de migdale
1 praf de sare
Preparare
Se framanta rapid cu mainile un aluat din faina, zahar, coaja de lamaie, sare, ou, unt. Aluatul framantat se infasoara in folie transparenta si se pune 30 de minute la frigider. Intre timp, se spala fructele si se scurg bine. Separat, se prepara sosul caramel. Se topeste untul intr-o tigaie cu coada. Se presara zaharul si se lasa sa se topeasca pana devine fluid si capata culoarea maroniu deschis. Se presara fulgii de migdale si se amesteca. Se adauga fructele si se repartizeaza uniform in tigaie. Din aluatul racit se intinde o foaie cat tigaia si se asaza deasupra fructelor cat sa le acopere. Aluatul se inteapa cu furculita si se coace aproximativ 20 de minute. Se scoate din cuptor se rastoarna cat este fierbinte pe un platou. Se serveste calda.
Articolul anterior Chec de portocale cu migdale Articolul următor Pere cu sodou de vin