Potrivit unui studiu recent, realizate de U.S Centre for Disease Control and Prevention arata ca legumele verzi, in special spanacul si salata verde, sunt responsabile pentru 46% dintre cazurile de toxiinfectie alimentara.
Si carnea, cu precadere cea de pasare, este responsabila pentru 22% din cazuri.
Cu toate acestea, in cazul legumelor, este vorba despre cele ambalate, precum verdeturile gata pregatite pentru salata.
Motivul aparitiei toxiinfectiei alimentare este consumul acestor produse fara a fi gatite in prealabil.
Salata este cea mai periculoasa din acest punct de vedere, sustine Michael Doyle, director de la University of Georgia, intrucat bacterii periculoase se ascund in tesutul plantei. Asta inseamna ca nu pot fi indepartate prin simpla spalare, intrucat planta este contaminata din cauza solului sau a apei infestate cu astfel de bacterii.
Singura solutie ar fi ca furnizorii de legume si fructe sa foloseasca dezinfectanti eficienti care sa curete solul de bacterii, cele mai frecvente fiind E.Coli, salmonella si listeria.
Citeste si:
Iata 3 motive pentru care ar trebui sa bei sucuri naturale!
Nu stii ce sa mai mananci dimineata? Iata 3 idei sanatoase si gustoase!
8 ingrediente care iti afecteaza inteligenta - Evita-le!
Scapa de celulita cu acest ingredient minune!