1. Ciresele te ajuta sa dormi mai bine. Ciresele sunt sursa naturala de melatonina, un hormon care ajuta la reglarea ciclului de odihna. Ciresele nu au efecte secundare, comparativ cu suplimentele de melatonina din comert. Asa ca sfatul specialistilor este sa mancam cirese cu o ora inainte de culcare.
2. Ciresele, bune pentru inima si sistemul circulator. Un compus care se gaseste in cirese - polifenolul - s-a dovedit a fi benefic in procesul de prevenire a formarii de cheaguri de sange. Antocianina, de asemenea prezenta in cirese, protejeaza vasele de sange de stresul oxidativ, ceea ce inseamna ca ciresele pot ajuta la prevenirea formarii de placa arteriala.
3. Ciresele, bune pentru creier. Melatonina, polifenolii si antocianinele au dovedit efecte benefice asupra functiilor cerebrale. Toate trei protejeaza celulele creierului de stresul oxidativ si pot juca un rol in prevenirea diferitelor forme de dementa.
4. Ciresele, un antiinflamator natural. Potrivit specialistilor, antocianinele reduc inflamarea aproximativ la fel de bine precum medicamentele prescrise de doctor - si cel mai important, antocianinele din cirese nu prezinta efecte adverse. Sursa: mediafax.ro.
Citeste si: Delicii recomandate de nutritionista Mihaela Bilic
Nicoleta Luciu exagereaza cu dieta? "Mananca 2-3 migdale, struguri si cirese"