"Fructele se mănâncă cu măsură, dacă vreți să nu vă “doară”... grăsimea de pe burtă", avertizează Mihaela Bilic, medic nutriționist.
"Ce ar fi vara fără o felie de pepene zemoasă, răcoritoare, plină de apă și de fructoză?! Fructoza, acel zahăr care nu crește glicemia, de acord, însă îngrașă tare, mai ales când fructele sunt mâncate în cantitate mare.
Când vine vorba de pepene, se bate pentru locul 1 cu cireșele și strugurii în topul alimentelor care afectează grav silueta.
Fructoza nu poate fi consumată prin mișcare. Ea se duce în ficat, iar ficatul face din ea grăsime pe care o pune pe abdomen”, a avertizat Mihaela Bilic pe Instagram.
Cel mai bine ar fi să consumăm pepenele roșu pe post de desert. "Nu vă voi recomanda acum să mâncați cu bucățica, dar mâncați măcar cu felia", afirmă medicul nutriţionist.
Consumul de pepene poate preveni deshidratarea, dar este indicat ca apa să rămână principala sursă de hidratare, mai ales pentru că mai mult de 5% din pepene este reprezentat de zahăr.
Chiar şi seminţele pepenelui sunt bogate în substanţe nutritive precum fier, zinc, vitamina B, proteine, fibre şi acizi graşi.