Fursecuri pentru Halloween
Pentru aluat
- 250 ml unt
- 1 cana zahar
- 50 ml lapte
- 1 lingurita esenta de vanilie
- 1 ou
- 2 3/4 cani faina
- 1/4 cana cacao
- 1 patrat de ciocolata de menaj topita
- 3/4 lingurita praf de copt
Pentru glazura
- 4 cesti zahar pudra
- 125 ml unt
- 2 lingurite vanilie
- 2 linguri lapte
- colorant alimentar
Se bate untul si zaharul . Se adauga laptele, esenta de vanilie si oul, dupa care se amesteca pana ce totul se omogenizeaza. Se adauga faina, cacao, ciocolata topita, praful de copt si bicarbonatul de sodiu.
Se imparte aluatul in doua si se inveleste fiecare parte intr-o punga din plastic. Se lasa compozitia la rece timp de 2 ore.
In acest timp se preincalzeste cuptorul. Se ruleaza o foaie de aluat de aproximativ 1 - 1.5 cm pe o suprafata tapetata cu faina .
Cu o forma speciala pentru prajituri se taie cat mai multe cercuri de aluat si se modeleaza forme specifice Halloween-ului (dovleci, fantome, felinare etc.)
Se lasa toate fursecurile la copt timp de aproximativ 10 minute sau pana cand sunt gata. Se scot prajiturelele de pe foaia sau tava de copt si se lasa la racit.
Pentru crema se amesteca zaharul pudra, untul si vanilia intr-un vas de mici dimensiuni. Se foloseste mixerul la viteza minima si se adauga treptat laptele, pana cand compozitia capata consistenta. Se adauga colorant alimentar in orice nuanta doresti si se amesteca mai departe. Se decoreza fiecare firsec in parte in modele specifice Halloween-ului.
Articolul anterior Retete de Halloween: Popcorn cu sange Articolul următor Supa de telina cu somon fume