Iata cateva aparate de bucatarie care iti dau un real ajutor cand vine vorba de reducerea caloriilor.
Blender
Este un aparat util pe care datorita formei alungite il poti tine cu usurinta cu o singura mana. Mai mult, forma sa il face usor de utilizat fie ca vrei sa iti prepari un suc de fructe, si il poti pregati chiar in pahar, sau fie ca vrei sa faci piure direct in bol. Acest aparat nu ar trebui sa lipseasca din bucataria niciunei persone care tine la silueta sa si are in permanenta grija de cat mananca. Poti pregati cu usurinta shake-uri de proteine pe care le poti savura chiar inainte de masa. Este un truc usor de aplicat atunci cand tii cont si de cele mai mici calorii pentru ca in timpul mesei vei manca mai putin.
Steamer / dispozitiv pentru gatit la aburi
Prepararea la aburi este una dintre cele mai sanatoase metode de a gati spre deosebire de prajit spre exemplu, si totodata este o metoda eficienta pentru a reduce aportul de calorii. Daca vrei sa slabesti o regula de aur este sa eviti grasimile. Iar in acest scop poti folosi cu success steamer-ul, care mentine aportul de nutrienti din legumele pe care le gatesti dar te si ajuta sa slabesti ajutandu-te sa eviti grasimile pe care le-ai folosi pentru preparare. Poti gati legume, peste si chiar carne fara sa adaugi ulei, astfel pastrezi un aport ridicat al nutrientilor, care in mod normal prin gatirea in ulei la tigaie s-ar pierde intr-o cantitate ridicata.
Cu un cos pentru aburi sarcina ta este una usoara, trebuie doar sa pregatesti alimentele pe care vrei sa le gatesti, sa fierbi apa si doar sa adaugi in cos alimentele. De aici aparatul isi face singur datoria.
Dispozitiv de ulei
Atunci cand gatesti poti cu usurinta sa depasesti cantitatea de ulei pe care ar trebui sa o folosesti, lucru care nu poate decat sa iti dauneze tie si siluetei tale. Un aparat de mare ajutor in acest sens este acest dispozitiv de ulei care poate reduce cantitatea de ulei consumata cu pana la 80%. Ceea ce il face a fi benefic este metoda in care poate fi utilizat, nu mai trebuie sa adaugi uleiul in tava, cu acest aparat trebuie doar sa pulverizezi tigaia sau poti pulveriza direct alimentele. Lucru benefic, mai ales ca unele uleiuri, precum cel de masline, pot contine un aport ridicat de calorii. Astfel doar o lingura de ulei de masline iti poate adauga pana la 120 de calorii, asa ca te poate ajuta sa reduci un aport signifiant de calorii.
In prezent poti gasi pe piata sprayuri speciale, pulverizatoare de ulei pe care le poti folosi in locul uleiului propriu zis. Dar acest dispozitiv de ulei difera de sprayurile pulverizatoare pentru ca iti poti pregati chiar tu compozitia. Functioneaza pe acelasi mecanism, prin pulverizare dar in acest aparat poti pune ierburi proaspete cu care poti asezona preparatele pentru un gust deosebit.
Feliator de fructe
Este o inventie ingenioasa si ieftina pentru a felia marul printr-o singura miscare. Este o ustensila care nu ar trebui sa iti lipseasca din bucatarie pentru ca te poate ajuta sa iti pregatesti rapid o gustare pe care o poti lua la serviciu. Astfel cand vei simti nevoia de a manca o gustare intre mese, poti savura cateva felii de mar.
Razatoare
Razatoarea este instrumentul perfect pentru adaugarea unei arome deosebite preparatelor. Poti rade lamai si portocale pentru a conferi un gust aparte manaarurilor si in acelasi timp sa reduci consumul de ulei, sare si alte condimente pe care le utilizezi pentru un gust mai bun, dar in acelasi timp iti dauneaza greutatii corporale. Este o metoda usoara de a pregati o masa delicioasa si de a reduce caloriile in acelasi timp. Iar razatoarea este un truc in sine pentru a pacali caloriile, pentru ca sfarsesti prin a manca mult mai putin. Daca vrei sa adaugi branza sau cascaval, rade-l si vei consuma mult mai putin decat daca ai fi taiat felii.
Tocator de legume
Iti usureaza munca atunci cand nu ai timpul necesar sau pur si simplu nu vrei sa iti pierzi timpul tocand legumele si fructele. Te ajuta sa iti asiguri aportul zilnic necesar de legume. Poti toca morcovi, ardei,castraveti, telina si chiar nuci. In doar cateva minute, timp in care tu poti savura cafeaua, tocatorul isi face singur treaba si toaca alimentele pentru tine. Astfel nu te mai poti scuza ca nu ai timpul necesar de a sta si a toca legume si fructe, motiv pentru care optezi pentru un preparat usor de pregatit dar bogat in calorii.
Vesela de dimensiuni reduse
Iata o metoda eficienta pentru o portionare corespunzatoare. In prezent vesela pe care o folosim atunci cand mancam si-a modificat dimensiunile de la 20 cm la aproximativ 30 cm. Ceea ce arata clar ca si apetitul nostru s-a shimbat si mancam tot mai mult. Incearca sa iti inlocuiesti vesela pe care o foloseai frecvent si sa optezi pentru farfurii de dimensiuni reduse. Astfel la ora cinei vei fii nevoita sa iti pui mai putin in farfurie si automat sa mananci o cantitate mai mica decat de obicei. Nu trisa si nu iti alimenta farfuria si a doua oara.
Caserole si pungi de plastic
Daca te-ai plictist de sendvisurile de la pranz poti apela la caserolele si pungi de plastic pentru a-ti lua la serviciu chiar preparatul preferat. Poti sa iti iei salate proaspete sau fructe taiate, poti acorda o atentie alimentatiei si sa iti usurezi sarcina daca vrei sa mananci sanatos, pentru ca tu iti pregatesti ceea ce mananci. Mai mult, mancarea pusa in caserole sau pungi o poti congela si poti sa mananci in alte zile, astfel economisesti timp, nu mai stai in fiecare zi sa gatesti dar totodata te asiguri ca mananci corespunzator.
Tocator de ierburi
Spre deosebire de traditionala rasnita, cu tocatorul de legume poti taia si ierburi proaspete cu care poti asezona preparatele, pentru o flavoare deosebita si in acelasi timp pentru a evita excesul de sare, care duce la balonare.
Vase de masura
Persoanele care vor sa slabeasca uita faptul ca dimensiunile portiilor joaca un rol imporatnt si in functie de cat mananci depinde daca reusesti sau nu sa scapi de acele kilograme in plus. De aceea, precum vesela, o alta metoda de a – ti controla portiile sunt masurile. Opteaza pentru aceste intrumente de masurat cand vine vorba de cereale, dressingul pentru salate sau uleiul de masline, deoarece in cazul acestora tindem de multe ori sa le subestimam aportul caloric si ajungem sa consumam mult mai mult.