1. Intrebarile cu privire la informatii pe care le poti gasi cu usurinta, printr-o simpla cautare pe Google, ar fi bine sa lipseasca din repertoriul tau, daca vrei sa faci o impresie buna. Altfel, dai senzatia ca nu ti-ai facut temele si ca nu stii “cu ce se mananca” firma si domeniul in care vrei sa lucrezi.
2. Nu iti intreba angajatorul daca nu cumva poate face mici modificari in ceea ce priveste fisa postului, programul de lucru sau salariu. Daca ti se propune o negociere sau esti intrebata ce salariu iti doresti e una si alta e sa ridici pretentii referitor la aspecte batute in cuie, pe care angajatorul ti le-a prezentat asa cum sunt.
3. Nu iti intreba potentialul sef chestiuni legate de barfele pe care le-ai auzit legat de companie. Nu faci decat sa treci drept genul care imprastie zvonuri si cu siguranta nu are nevoie de o asemenea persoana in echipa!
4. Nu iti chestiona angajatorul cu privire la formarea lui profesionala sau alte aspecte legate de statutul lui social, viata de familie si alte detalii similare decat daca vrei sa demonstrezi ceva si stii deja raspunsul la intrebare, spre exemplu, daca a urmat aceeasi facultate sau a facut cursuri pe care le-ai urmat si tu din domeniu.
5. Nu intreba cat de repede poti avansa! Poti sa te interesezi care sunt posibilitatile de avansare, dar nu pune accentul pe faptul ca te vezi deja pe un post de conducere!
6. Nu intreba daca accesul la internet este monitorizat si daca ai acces la retelele de socializare la locul de munca. Mai intrebi de ce?
Citeste si:
Asa ratezi sigur interviul de angajare!
3 lucruri pe care sa le spui la interviu pentru a obtine postul!