Galuste cu branza dulce si prune
500g branza dulce
170 g gris
150 g unt
250 g faina
4 oua
sare
Pentru umplutura
500 g prune mici si dulci (fara samburi)
putina faina pentru modelare
pesmet
unt pentru rumenit pesmetul
zahar pudra
Se freaca bine untul cu branza, galbenusurile, grisul, faina si un praf de sare. Se bat spuma albusurile si se incorporeaza in aluat, dupa care se lasa cateva minute la temperatura camerei. Din aluatul preparat se formeaza galuste in care se pune cate o pruna si se fierb in apa clocotita, la care s-a adaugat un praf de sare. Se lasa sa fiarba 12-15 minute si se scot cu spumiera. Separat, intr-o tigaie se rumeneste pesmetul in unt. Galustele se trec prin pesmetul fierbinte si se pudreaza cu zahar.
Articolul anterior Cozonac umplut cu fructe Articolul următor Fructe in aluat cu sos de vanilie