Initiata in Franta in anul 2011 pentru a sarbatori intrarea in patrimoniul UNESCO a gastronomiei franceze, aceasta sarbatoare are scopul de a pune in valoare gastronomia tarii prin produse de calitate si prin valorificarea meseriilor din domeniu.
"Gastronomia franceza este accesibila tuturor, fiecare se poate apropia de ea prin retete simple sau mai complicate. Produsele romanesti sunt minunate, dar nu sunt destul de bine cunoascute.", a afirmat Francois Saint-Paul, ambasadorul Frantei in Romania.
20 de hoteluri, restaurante, patiserii si hypermarketuri din Capitala sarbatoresc gastronomia franceza pana duminica prin degustari de vin, ateliere de oenologie, oferte la produsele frantuzesti in lanturile de retail si meniuri personalizate in restaurante.
Institutul Francez din Romania isi deschide portile in weekend si va propune expozitii tematice, proiectii de filme dedicate gastronomiei si degustari de produse cu specific frantuzesc.
Cu prilejul acestei sarbatori vor fi prezenti la diferite evenimente chef-ul francez Dominique Frerard, somelierul Jacques Melac si Christophe Lavelle, biofizician de formatie si cercetator la Centrul National francez pentru Cercetare Stiintifica.
Sursa: Agerpres
Sursa foto: Foodstory.ro
Citeste si:
Jamie Oliver socheaza - Declaratia care va uimi femeile din intreaga lume!