Uleiul de masline contine mai multi antioxidanti decat uleiul de floare-soarelui sau alte uleiuri vegetale, insa acestea se pierd atunci cand este folosit pentru altceva decat salate sua preparate care nu necesita incalzire.
Calitatea uleiului de masline este afectata atunci cand este adaugat in preparate ce necesita fierbere, coacere sau prajire, sustin cercetatorii de la University of Porto.
Potrivit studiului publicat in jurnalul “Food Research International”, orice forma de incalzire reduce puterea compusilor bioactivi, cunoscuti sub numele de compusi fenolici, din uleiul de masline.
Cu toate acestea, uleiul de masline, chiar si procesat termic, este, potrivit raportului intocmit de cercetatori, cel putin la fel de sanatos, daca necat alte uleiuri vegetale rafinate.
Citeste si:
Proprietatile miraculoase ale uleiului din seminte de canepa!
Repara-ti parul folosind metoda clasica: uleiul de masline!
O farfurie de cartofi prajiti poate fi mai sanatoasa decat credeai - Afla de ce
Sursa foto: freedigitalphotos.net