Gazpacho
300 g castraveti
1 ardei verde
1 ardei rosu
50 g fenicul bulb
80 g tulpina telina
2 cepe
1 usturoi
3 linguri ulei de masline
2 linguri otet de vin rosu
½ litru bulion de pasare
Piper
Sare
Paine toast
40 ml ulei de masline
Cresteaza rosiile in cruce, opareste-le in apa fiarta, trece-le pe sub jet de apa rece, curata-le de pielite si de samburi.
Curata castravetii de coaja si taie-i bucati.
Ardeii taie-i in doua, curata-i de membrane si de samburi.
Feniculul si telina curata-le de frunze si de partile de la radacina si taie-le bucati.
Curata ceapa si usturoiul, taie-le in doua.
Pastreaza cateva bucati de legume pentru decor.
Restul de legume pune-le in mixer, adauga uleiul de masline, otetul si bulionul de pasare. Mixeaza pana ce obtii o supa crema.
Toarn-o intr-un castron si condimenteaz-o cu sare si piper macinat proaspat.
Pune supa-crema la frigider si lasa-o acolo cel putin 3 ore.
Inainte de servire, decoreaz-o cu cuburile de legume pastrate.
Toastul taie-l in cubulete si prajeste-l crocant in uleiul de masline incins intr-o tigaie teflonata. Presara peste crema de legume. Autor: Jakob Hausmann Articolul anterior Gulas de carnati cu ardei Articolul următor Frigarui de pui cu sos de curry