Gem de prune
1,5 kg prune
500 ml apa
750 g zahar
coaja de lamaie, taiata bucatele
Se indeparteaza samburii si apoi se fierb prunele impreuna cu apa, intr-o cratita mare, la foc potrivit, 15-20 de minute, pana cand fructele se zdrobesc. Se incorporeaza zaharul si coaja de lamaie. Se lasa sa fiarba 30 de minute, la foc mic si moderat, amestecand permanent, pana cand dulceata se incheaga imediat daca este pusa pe o farfurie foarte rece. Se lasa la racorit, apoi se toarna in borcanele sterilizate, lasand 1 cm gol deasupra pana la capac. Se inchid ermetic, apoi se fierb borcanele intr-un vas mare, 10 minute, pentru sterilizare. Se lasa la racit in vasul pentru sterilizat, apoi se depoziteaza intr-un loc rece si la adapost de lumina.
Articolul anterior Pasta aperitiv de prune Articolul următor Dulceata de patlagele verzi