Gem de struguri negri
1 kg de struguri negri, fara samburi
zeama de la 4 lamai
500 g zahar
Se sterilizeaza borcanele de ½ l. Se pun boabele de struguri, fara samburi, intr-o cratita mare, la foc mic si se lasa sa fiarba 20 de minute pana cand strugurii se inmoaie. Se trec printr-o sita pentru a indeparta pielitele. Se adauga zeama de lamaie si zaharul, apoi se pun la fiert, amestecand continuu pana cand zaharul este complet dizolvat. Se lasa sa fiarba 15-20 de minute, amestecand din cand in cand. Cand este gata, se lasa sa se raceasca si apoi se pune in borcanele sterilizate. Se acopera cu capace si apoi se sterilizeaza borcanele intr-un vas cu apa, timp de 10 minute. Se scot din vasul in care au fost sterilizate dupa ce se racesc complet. Se depoziteaza intr-un loc racoros si intunecat.
Articolul anterior Aperitiv picant de mango Articolul următor Lamai verzi cu ghimbir