34% dintre cei cu varste cuprinse intre 25 si 34 de ani, care nu au fost niciodata casatoriti, sunt mai predispusi decat cei peste 35 de ani (20%) sa simta lipsa securitatii financiare ca principal motiv pentru care nu si-au legat destinele de nimeni, potrivit unui studiu Pew.
Dar aceasta absenta a stabilitatii financiare nu este numai vina lor. In mare parte, spun expertii, are de-a face cu greutatile parintilor lor.
„Privindu-si parintii cum trec prin momente financiare dificile si situatii ingrijoratoare, asta ii determina pe cei cu varste cuprinse intre 25 si 34 de ani au o abordare mai prudenta in ceea ce priveste casatoria si finantele”, a declarat Jeff Cruttenden, co-fondator si director de operatiuni cu Acorns, o aplicatie financiara care salveaza automat maruntis.
Desi un raport UBS a constatat ca 48% dintre cei intre 25 si 34 de ani afirma ca factor principal al succesului libertatea financiara si spun ca un venit casnic de 220.000 de dolari defineste succesul, 21% sunt ocupati cu gasirea solutiilor pentru parinti.
„In urma recesiunii, tinerii cu varste intre 25 si 34 de ani au vazut ca economiile parintilor lor au fost complet distruse”, a declarat Cruttenden Mainstreet. "In plus, fata de propria lor povara financiara, multi au fost nevoiti sa isi asume responsabilitatea financiara pentru parintii lor”.
Nu numai ca generatia Y intarzie in a se casatorii din motive economice, dar, cel mai probabil generatia aceasta va ajunge sa nu se casatoreasca niciodata.
„Rata de casatorie in scadere nu inseamna ca nu s-au casatorit”, a spus Crutten. „Multe cupluri din generatia Y aleg sa traiasca unul cu celalalt si sa aiba copii, dar face acest lucru fara sa aiba legaturi juridice. Pentru noi, acest lucru indica faptul ca cei cu varste cuprinse intre 25 si 34 de ani dau mai multa importanta sanatatea si fericirea decat aderarea la asteptarile societatii."
Studiul mai demonstreaza ca o baza de invatamant are un efect exponential asupra perspectivelor de casatorie si acumularea averii. „Perspectivele de casatorie la cei cu studii superioare s-au imbunatatit incepand cu anii 1980 si ratele de divort au scazut, dar ceea ce face casatoria mai plina de satisfactie la cei educati, o face mai putin realizabila si riscanta la cei needucati, care isi doresc doar sa produca avere”, a declarat Stephanie Cootz, profesor la Evergreen State College si autor al Casatoria: O istorie.
Citeste si:
Barbatul cu aceasta personalitate te va face nefericita
Ce spune inelul de logodna despre viitorul mariajului tau