Prima ceainarie la care am fost in viata mea a fost cea din cadrul librariei Carturesti. Ceainaria de aici are ceva special: scaunele pe care stai au fost donate de actori, muzicieni sau artisti romani din colectia personala, iar acest lucru scrie si pe etichetele scaunelor.
In timp ce sorbi dintr-un ceai afumat poti sa iei o carte din librarie si sa o citesti, nefiind obligata sa o cumperi. In aceeasi incapere au loc si expozitii de arta contemporana. Ce mai, cultura pe toate canalele.
Despre oferta de ceaiuri nu stiu daca mai are sens sa spun ceva. Gasesti orice aroma, de la fructe, plante, ciocolata, ceai afumat si cate si mai cate. Nu se fumeaza, nu stai pe intuneric sau semiintuneric, de asculta muzica chill.
Adresa: str. Arthur Verona, nr.13
De la Carturesti daca o iei in jos pe bulevard, adica pe Magheru via Balcescu si ajungi vis-a-vis de biserica Sf. Gheorghe vei da de libraria Vasiliada. Aici la etaj este ceainaria. Stai pe lavita cu ceaiul in mana, iar in dreptul fetei se coboara o lampa din tavan. Nu este un decor extraordinar si as spune ca ceainaria se adreseaza mai mult boemilor.
Si aici oferta de ceaiuri este mare, insa la capitolul prajiturele stau cam prost caci in meniu exista dulceata si biscuiti. Este mai degraba un loc potrivit pentru sezonul rece.
Adresa: bd. I. C. Bratianu, nr. 12
Daca tot eram in zona Universitatii, poti sa iei un troleibuz de aici catre Cotroceni unde vei gasi o alta ceainarie cocheta. Aflata la subsolul unei case cu doua etaje, este una dintre cele mai vizitate ceainarii din Capitala. Pe timp de vara se deschide si terasa.
Ceaiul il poti savura stan pe o perna mare sau pe un scaun simplu de lemn. Nici aici nu se fumeaza, lucru care ma incanta de fiecare data cand merg acolo. Pentru a comanda unul din cele 150 de ceaiuri trebuie sa suni din clopotel.
La un ceai bun poti servi si biscuiti, saratele sau turta dulce.
Adresa: str. Prof. Dr. Gheorghe Marinescu, nr. 25
Din Cotroceni facem un salt spectaculos in Grivita unde am fasit o ceainarie la recomandarea unei prietene. A testat-o si i-a placut. Vara stai in gradina, iarna inauntru. 2% din veniturile totale anuale sunt donate organizatiilor care protejeaza animalele sau pentru diferite cauze umanitare.
Pe langa ceaiuri felurite, aici mai poti sa comanzi sucuri naturale (au 40 de retete) sau shake-uri, prajituri de casa si produse de patiserie. Ceaiuri din Argentina, Turcia, India, Maroc, China, Japonia sunt cateva dintre cele pe care le poti degusta aici.
Adresa: str. Octav Cocarascu, nr. 45
Cele mai multe laude insa in materie de ceainarii le-am auzit la adresa Green Tea, aflata in zona Halii Traian. Aflata intr-o casa, ceainarie te adaposteste si iarna si vara, in gradina. Mi-a placut faptul ca nu am avut surpriza sa comand ceva si sa nu aiba. Pe langa ceai si prajituri au si narghilele.
Am incercat ceai cu aroma de ciocolata, as fi vrut si o bucata de tort, insa era prea cald pentru ceva dulce. Servire ireprosabila, preturi si confort la fel. Nu e cazul sa te gandesti la plictiseala caci aici gasesti carti si scrabble.
Adresa: str. Dr. Burghelea, nr. 24
Si in fine ultima ceainarie de gradina din lista se numeste Serendipity. Aici vei servi ceaiul intr-o gradina mica, inconjurata de bambus. Deoarece este destul de aglomerat, mai ales la sfarsit de saptamana, este recomandat sa faci rezervare din timp.
Au doua tipuri de meniuri: cele care contin ceaiurile cu cofeina si cele fara cofeina, iar preturile variaza intre 12 si 16 lei. Un ceainic ajunge pentru doua persoane. Pe langa ceai mai poti comanda lomonada, fructe si nuci sau snacks-uri japoneze.
Adresa: str. Dumbrava Rosie. nr. 12
Am vazut ca Bucurestiul nu duce lipsa de ceainarii. Nu zic ca alte in plus ar mai strica. Totusi ce se intampla acum este de bine. Ai mai multe locuri unde poti sa te duci sa bei un ceai in liniste si sa citesti ceva. Voua ce ceaiuri va plac?