Cu ce il hranesc? Ce cantitate ii dau?
Lapte - in 2,3 dintre mesele zilnice,1.2 de cana de lapte.
Alte lactate ( branza, iaurt, budinca ) - de 2, 3 ori pe zi.La o masa 50g de branza, la alta 1/2 de cana de iaurt, sau 1/4 de cana de budinca.
Cereale fortificare cu fier ( orez, orz, ovaz, grau, amestec de cereale ) - 1/2 de cana de orez fiert, apoi 1/2 de cana de cereale gatite separat sau in amestec.
Alte surse de fibre ( paine, biscuiti dulci sau sarati, prajiturele de orez, cereale, paste, orez ) - de4 ori pe zi.O data 1/2 de felie de paine, apoi 1-2 biscuiti, urmati de 1/4 cana de orez fiert, 1/2 cpaste sau cereale gatite.
Fructe gatite sau crude ( mere, banane, piersici, capsune, pere, cirese, struguri, prune, portocale ) - se pot servi la2,3 mese pe zi. 1/4 cana de compot de fructe, 1/2 cana de piureu de fructe proaspete, 1/2 cana de suc de fructe.
Fructe uscate ( mere, pere, caise, piersici, prune ) - Se pot servi ina cadrul a doua mese zilnice, pe post de desert, cate una, doua bucati maruntite.
Legume gatite si paste ( morcovi, fasole, conopida, broccoli, cartofiori ) - Doua, trei mese de legume zi de zi.La o masa carne alba sau peste, la o alta un ou, 1/4 cana fiarta de fasole sau tofu sau o lingurita de unt de arahide.
Suc de fructe sau legume - De doua ori pe zi