Masajul si gimnastica nu sunt doar proceduri sau modalitati de comunicare, ci si stimulenti fizici, psihici si sufletesti.Masajul si gimnastica vor favoriza aparitia acelor punti de legatura, care va vor ajuta sa va cunoasteti si sa va intelegeti bebelusul mai bine. Ele sunt si o modalitate care va ajuta sa-i oferiti bebelusului caldura, grija, senzatia de confort si siguranta de care are atata nevoie. In felul acesta, copilul va invata sa-si cunoasca corpul si sa-l perceapa ca pe un tot intreg.
Vindecarea prin atingere
Masajul este o arta care foloseste atingerile pentru a diminua suferinta. Astfel, de mare ajutor poate fi chiar si gestul mamei atunci cand isi aseaza mainile pe abdomenul copilului. Reactia tactila( provocata de atingere ) actioneza calmant asupra psihicului.
Cum il ajuta masajul si gimnastica pe copil?Beneficiile aduse acestuia .
Masajul poate avea un efect foarte benefic asupra celor mai frecvente cauze ale nelinistii bebelusului.Iata de ce este bine sa-ti masezi copilul si sa faci gimnastica cu el :
Pentru a usura problemele digestive, inclusiv colicii si constipatia
Bebelusii se nasc cu un sistem digestiv subdezvoltat.Masajul si gimnastica ajuta la relaxarea muschilor, tonificandu-i si dezvoltandu-i in acelasi timp si face ca miscarea peristaltica a colonului sa devina mai puternica si mai regulata, contribuind astfel la eliminarea constipatiei.
Pentru a diminua tensiunea musculara
Orice forma de tensiune musculara la un bebelus produce durere. Masajul sporeste fluxul globulelor rosii, bogate in substante nutritive, prin corp. Ele elibereaza si transporta analgezice naturale. Bataia usoara, ritmica pe spate poate linisti terminatiile nervoase, contribuind la obtinerea confortului si diminuand tensiunea si durerea.
Pentru a alina durerea provocata de cresterea dintilor
In perioada in care le cresc dintii, bebelusii isi ating lobii urechilor. Partea interesanta este ca exact in aceasta regiune exista un punct care elimina durerea din maxilar. Poti sa-l ajuti masandu-l usor pe ureche, maxilar si gingii, calmand terminatiile nervoase si sporind fluxul sanguin, astfel incat dintii sa apara mai repede.
Pentru a regulariza programul de somn
Masajul si gimnastica inmoaie muschii si permit sangelui imbogatit cu oxigen sa circule mai bine prin organism. Astfel, inspiratia este mai adanca iar aportul de oxigen este mai bun, somnul devenind mai imbietor. Exersarea pasiva a acestor muschi duce si la o stare de liniste. De obicei, bebelusul are un somn lung si profund dupa masaj.
Pentru a imbunatati respiratia
In timpul masajului si gimnasticii aportul de oxigen in sange este sporit, iar stimularea suplimentara a sistemului imunitar il ajuta sa faca fata infectiilor minore. Bataia foarte usoara pe piept ajuta la desprinderea mucusului.
Citeste continuarea articolului pe www.centrul-9luni.ro.