Exfoliere frecventa
Folosirea unui exfoliant are ca rol indepartarea celulelor moarte, ceea ce face ca tenul sa capete o stralucire sanatoasa si sa devina radios. Dar, daca iti vei supune pielea acestei proceduri prea des si exfoliantul face parte din rutina ta zilnica, nu vei face decat sa indepartezi bariera naturala de lipide care are ca scop protejarea pielii. In plus, pielea elimina celulele moarte in mod normal, asa ca nici nu este nevoie de o curatare atat de des. O data indepartata aceasta bariera, tenul ramane vulnerabil si bacteriile se pot dezvolta, apar acenee si alte imperfectiuni neplacute. In plus, pielea s-ar putea sa incerce sa compenseze si sa produca mai mult ulei, lucru de evitat in special in cazurile tenurilor grase si mixte, cu o productie de sebum ridicata.
Exfoliantul folosit zilnic poate de asemenea sa irite pielea si sa o usuce si nu se recomanda utilizarea lui mai mult de trei ori pe saptamana. Pentru acelasi rezultat, dar fara efectele adverse, poti folosi un prosop inmuiat in apa calduta cu care sa stergi tenul si sa il masezi usor. Sunt recomandate produsele care contin acid glycolic sau acid salicilic pentru ca nu necesita o exfoliere dura. Procesul este bland si nu trebuie sa iti inrosesti fata prin frecare.
Aplicarea lotiunii inainte de a merge la culcare
Crema hidratanta este recomandat sa fie aplicata imediat dupa ce ai iesit de la dus sau dupa ec te-ai spalat pe fata. Aplic-o cat tenul este inca umed pentru ca asta va permite hidratarea pielii in profunzime si efectul este unul mai indelungat astfel. Dupa ce te-ai spalat pe fata, poti tapa usor pielea cu un prosop, nu trebuie sa ai chipul complet ud, dar fara sa stergi in totalitate umezeala, dupa care aplica lotiunea hidratanta. Rezultatul obtinut va fi o piele catifelata si sanatoasa.
Iti cureti tenul dimineata
Rutina de curatare pentru dimineata nu trebuie sa fie la fel cu cea pentru seara. Sa folosesti dimineata produse de curatare dure poate face mai mult rau decat bine. Nu vei face decat sa indepartezi uleiurile naturale ale pielii.
O ingrijire corespunzatoare a pielii presupune curatarea tenului in profunzime doar seara, inainte de a merge la culcare pentru ca pielea se regenereaza in timpul somnului, nivelul pH-ului se reechilibreaza si creste producerea de colagen. Spalandu-te pe fata dimineata nu faci decat sa le indepartezi.
Tot ce trebuie sa faci dupa ce te trezesti si te pregatesti pentru programul zilnic este sa iti stropesti fata cu apa si sa aplic o crem ahidratanta cu factor de protectie 15 sau mai ridicat.
In cazul in care tenul necesita o curatare mai mare, daca demachierea de seara nu a fost facuta corespunzator, atunci foloseste un demachiant bland, fara substante care sa irite pielea inainte de aplicarea cremei hidratante.
Iti infasori parul in prosop
Dupa fiecare spalat, iti lasi capul in fata si iti prinzi parul intr-un prosop. Acest truc are ca scop eliminarea excesului de apa astfel incat il poti usca apoi cu usurinta cu ajutoul foehnului, insa nici cele mai bune sampoane si balsamuri se vor dovedi a fi ineficiente daca vei continua sa faci astfel.
Cand parul este ud, firele sunt mai subtiri si se rupt cu mare usurinta. Daca isi infasori parul intr-un prosop, dup ce, bineinteles, ai avut grija si sa il scuturi usor si sa il stergi cu prosopul, nu vei face decat sa il deteriorezi. Nu mai este asadar nicio surpriza de ce te confrunti apoi cu par uscat, fire de par si varfuri despicate. Pieptanatul parului cat este inca ud nu este de asemenea o idee inspirata.
Trateaza-ti parul cu multa dragoste. Dupa ce ai iesit din baie, imparte-l in suvite si tapeaza-le usor cu proposopul, fara sa freci si bruschezi firul de par. Daca nu poti sa renunti la infasuratul parului in prosop, atunci opteaza pentru un tricou din bumbac pentru ca materialul nu este la fel de dur ca propsopul.
Daca parul ti se incurca usor, atunci aplica mai intai un spray pentru descurcat parul si foloseste un pieptene cu dinti rari. Nu va deteriora cuticulele la fel de mult ca peria.
Agiti peria rimelului in tub
Inainte de aplicarea rimelului obisnuiesti sa gabi peria si sa o scoti crezand ca astfel vei lua mai mult produs? Poate da, dar totodata vei baga mai mult aer in tub si va crea un mediu propice dezvoltarii bacteriilor. In plus, aerul va usca rimelul, asa ca perioada de valabilitate va fi mai scurta.
Dupa ce ai desfacut caapcul rimelului, roteste peria in interior si evita sa cureti gura tubului pe cat posibil pentru a reduce contactul cu bacteriile. Poti sa fii sigura ca vei lua si astfel o cantitate mare de produs.
Ai prea multe produse
Si nu cantitatea este de fapt problema, ci efectele lor. Ingredientele care se gasesc in lotiunile si cremele folosite s-ar putea sa se respinga reciproc si nu doar ca rezultatele vor intarzia sa apara, dar s-ar putea sa irite pielea. Spre exemplu, daca folosesti o crema pe baza de retinol si o alta care contine peroxid de benzoil, afla ca efectul retiniolului este anulat.
Colectia ta de creme nu ar trebui sa numere decat un gel bun de curatare, o crema hidratanta, o lotiune solara, un retinol si poate inca una bogata in atioxidanti. Apeleaza a un dermatolog pentru a te ajuta sa simplici rutina de ingrijire si totodata sa ii sporesti eficienta.
Bei cu paiul
Poate fi o optiune inteleapta pentru a impiedica stergerea rujului sau patarea dintilor albi cu cafea, insa poate dauna serios frumusetii tale. Te obliga sa strangi buzele si asta favorizeaza ridarea pielii din jurul buzelor. Ridurile sunt cel mai mare inamic al unei femei si trebuie sa le tii cat mai mutl la distanta nu sa le stimulezi.
Nu este cazul sa nu mai bei cu paiul, dar invata sa o faci corect. Asaza paiul spre coltul gurii si nu strange buzele.
Aplici blush-ul in punctul cel mai inalt al pometilor
Acest produs are rolul de a evidentia pometii, dar multe femei fac greseala sa il aplice doar pe “marul” obrazului. Astfel, look-ul obtinut este unul caraghios si daca blush-ul nu este bine intins va rida pielea si va da senzatia unui look imbatranit. Evita sa aplici blush-ul prea aproape de nas.
Se recomanda aplicarea blush-ului cu o pensula mare, prin miscari ascendente acoperind intregul obraz. Daca ai tenul uleios, atunci alege un blush pudra, in timp ce pentru tenul uscat se recomanda un blush crema.
Aplicarea dermatografului, a rimelului si a fardului
Eyeliner-ul este folosit pentru a evidentia ochii, insa multe femei fac greseala sa aleaga culori care nu se potrivesc nuantei tenului si nu le vantajeaza. De asemenea, este o practica frecventa aplicarea produsului doar pe pleoapa inferioara.
O alta greseala o reprezinta aplicarea gresita a rimelului colorat si a fardurilor. Un rimel intr-o nuanta vibranta va atrage atentia asupra privirii, dar, daca ai riduri in jurul ochiului, atunci si ele vor deveni vizibile. Nu este inteleapta nici aplicarea rimelului pe genele inferioare, intrucat incarca genele si creeaza un efect inestetic. Este foarte importanta calitatea produsului in astfel de cazuri.
Fardurile sidefate dau un look cu totul aparte si este de inteles de ce sunt preferate, insa trebuie impusa o limita pentru ca altfel iti va da un look imbatranit.
Cum este corect
Aplica eyeliner-ul la baza genelor inferioare si superioare. Poti sa estompezi usor linia pentru a crea un efect usor smoky. Limiteaza-te la rimelul negru sau maro pentru ca nu vor evidentia liniile fine.
Nu aplica mascara pe genele inferioare. Nu vei face decat sa accentuezi imperfectiunile, ridurile si cearcanele. Asigura-te ca intinzi cat mai bine fardul cand il aplici, altfel efectul va fi unul incarcat.
Nu contura intreg ochiul cu un dermatograf colorat, ci doar spre coltul exterior pentru a accentua linia ochiului.
Cu gatul cum ramane?
Pielea de pe gat este mai subtire si totodata mai sensibila, de aceea in aceasta zona apar primele semne ale imbatranirii. Daca nu aplici crema hidratanta si o lotiune solara si pe gat, aceste imperfectiuni isi vor face aparitia mai devreme decat ti-ai fi dorit.
Aminteste-ti asadar sa aplici crema hidratanta si pe gat dupa ce ai aplicat-o pe ten. Cu miscari in sus si in jos pentru a stimula pielea si a preveni lasarea. Nu folosi produse de cutarare care contin acid salicilic sau glycolic pentru a curata pielea gatului si nici creme cu retinol. Pielea nu prezinta la fel de multe glande sebacee ca fata si este mai delicata, asadar se irita cu usurinta.