Ca mai toate femeile am inceput sa folosesc produse de make-up de la o varsta mult prea frageda si as putea spune ca in toti acesti ani am reusit sa ma lovesc de toate greselile din machiaj si cu timpul sa incerc sa le evit si sa le scot definitiv din obiceiurile rele in ceea ce priveste infrumusetarea chipului.
M-am gandit sa va ajut sa evitati unele greseli destul de frecvente in make-up, de aceea in randurile urmatoare va voi prezenta care sunt acestea si cum le puteti corecta.
Machiajul este indispensabil pentru o femeie. Oricat de naturale am dorii sa fim un pic de make-up atat cat sa ne accentueze si sa evidentieze trasturile nu strica nimanui.
Ne place sa ne machiem si sa aratam bine. Problema cea mai mare este ca de multe ori din dorinta aceasta de a arata mai bine, exageram si devenim o masca. Ce facem in cazul acesta? Respecta situatiile de mai jos pentru a scapa de proastele obiceiuri din make-up .
Principiul dupa care trebuie sa se guverneze o femeie atunci cand isi doreste sa realizeze un machiaj este acela ca "less is more". Adica mai putin inseamna mai mult iar un machiaj natural si perfect inseamna produse de calitate, cateva trucuri importante si simtul masurii…
Probleme "fatale" si solutii corespunzatoare.
Tenul.
1.Prea mult fond de ten sau intr-o nuanta necorespunzatore.
Uneori cea mai dificila alegere in ceea ce priveste cosmeticele o reprezinta fondul de ten. Multora dintre femei le este foarte greu sa-si gaseasca o nuanta apropiata de culoarea pielii si intervine cunoscutul efect de masca. Chiar daca ai gasit nuanta perfecta, fondul de ten cumparat vara s-ar putea sa nu se potriveasca si iarna. De aceea, trebuie sa ai cel putin doua nuante de fond de ten. In acest mod vei putea sa combini cele doua nuante pentru a gasi tonul potrivit pentru tenul tau. Cauta produse care se potrivesc texturii tenului si nu se oxideaza la interactiunea cu uleiurile naturale ale pielii. Trebuie ca nuanta fetei tale sa se potriveasca cu cea a corpului. Acesta disconcordanta apare cand alegi o culoare prea inchisa sau prea deschisa fata de tenul tau, cand nu faci treptat trecerea de la fata la gat, cand aplici prea multa cantitate sau cand nu uniformizezi fondul de ten la radacinile firelor de par. Uneori acest efect se poate crea si din cauza unui ten nehidratat care nu permite intrarea in piele a fondului de ten.
Solutia:
Inainte de a trece la machiajul propriu zis trebuie aplicata o crema hidratanta pe pielea curatata si abia peste 10 minute poti aplica fondul de ten sau pudra fiindca acestea se vor fixa perfect si vor arata mai bine mai mult timp.
Aplicarea fundului de ten se face cu uneltele potrivite, a caror perii moi sau bureti au o capacitate de intindere foarte buna.
Ce fel de fond de ten sa folosim? Fondurile de ten hidratante care ajuta pielea sa se mentina mai mult timp cu acel aspect stralucind de sanatate iar pentru tenurile mixte sau cu tentinta de ingrasare folositi un fond de ten pudrat care usuca mai mult pielea pentru a scapa de acel luciu care se instaleaza la numai cateva ore dupa aplicarea lui.
2. Prea mult "concealer".
Din dorinta de a masca o imperfectiune aplicii prea mult produs pe respectiva zona si nu reusesti altceva decat sa atragi si mai mult atentia asupra ei.
Solutia:
In loc sa il ascunzi punand o cantitate mare de produs, foloseste, ca si pentru cearcane, culori complementare. Aplica un cub de gheata cateva secunde pentru a mai potoli roseata si un pic de ulei de arbore de ceai pentru a opri dezvoltarea bacteriilor.
Truc: pentru acoperirea imperfectiunilor se amesteca 2 nuante: mai întâi se neutralizeaza înrosirile cu o crema camuflaj verde, iar portiunile închise si umbrele albastrii se deschid cu nuante luminoase, galbui.
Solutia:
Incearca sa nu sfidezi anotimpurile si adapteaza-l corespunzator. Folosirea in exces a produselor pentru bronz artificial poate da un aspect portocaliu tenului sau mult prea stralucitor. Fereste-te de produse care sunt stralucitoare si foloseste produse mate. De asemenea, nuantele lor trebuie sa fie diferite in functie de anotimp. Pe timp de iarna foloseste nuante mai deschise si in cantitati cat mai mici.
Ochi.
1. prancene pensate excesiv sau intr-o forma necorespunzatoare care nu ne avantajeaza.
Solutia: daca nu te descurci sa-ti dai singura o forma armonioasa sprancenelor atunci lasa-le sa creasca cat mai mult si lasa-te pe mana unui specialist pentru a le oferi o linie cat mai aproape de natural. Sprancenele cu un aspect natural sunt la moda de cativa ani incoace iar accentuarea lor si umplerea spatilor goale cu un creion potrivit nuantei tale iti vor oferi acel aspect finisat mult ravnit. Atentie insa: nuanta aleasa trebuie sa fie cat mai apropiata de culoarea naturala a sprancenelor.
2. Culori prea inchise, stralucitoare sau intense ale machiajului de zi
Fardurile inchise la culoare arata bine in machiajul de seara si chiar daca iti place cum arata machiajul smokey eyes, acesta nu se prea potriveste cu ochii obositi si incercanati, iar in lumina zilei arata dezastruos.
Truc: negru arata foarte bine, dar asta doar in cazul celor cu o nuanta a tenului si a parului mai inchise deoarece negrul innaspreste trasaturile si privirea. Nu folosi creion negru pentru ochii albastri si verzi - iti va face privirea sa para foarte rece.
Solutia:
Foloseste culori deschise pentru zi, iti vor da un aer fresh. Daca ti se pare ca acestea sunt prea sterse, intensifica pigmentii, umezind pensula cu care aplici fardul pe pleoape. Niciodata nu aplica fard inchis pe arcada!
Prea mult eyeliner sau dermatograf negru poate face adevarate ravagii atunci cand este aplicat in exces. Negreala poate ajunge sub ochi, sa se intinda si sa iti pateze fata ajungand sa creezi acele cearcane false
Solutia:
Daca nu poti renunta la eyeliner, apeleaza la trucuri istete. Culori ca maro, mov, verde inchis sau bleumarin inlocuiesc cu succes creionul negru. Pe pleoapa superioara aplica un dermatograf cu o textura mata, waterproof care sa se fixeze foarte bine astefel incat sa nu "curga", iar pe pleoapa inferioara aplica un creion moale, cremos care sa nu irite zona sensibila a ochiului, in felul acesta evitand inrosirea ochiului.
Fard pastelat/Fard stralucitor
Nu folosi un fard doar pentru ca iti place culoarea! Trebuie sa ti se si potriveasca! Fardul pastelat se potriveste doar acelora care au o nuanta deschisa a tenului.
Fardul stralucitor il recomand doar in machiajul de seara si cand ma refer la stralucitor vorbesc doar de o mica tusa care sa contina particule fine de stralucire si nu folosite in exces care sau rolul sa lumineze privirea. Tendinta machiajului stralucitor este de a se raspandi pe toata fata, lasand pete stralucitoare unde nu trebuie sa fie. Un rezultat excelent se va obtine doar daca vom avea mici accente stralucitoare in zona pometilor si pleoapelor, de exemplu.3. Mascara in exces.
Nu folosi rimel in exces! O cantitate mai mare de rimel aplicata pe gene nu va contura mai mult ochii, ci ii va face sa para artificiali. Genele lipite si incarcate au un aspect inestetic, gene cu volum nu inseamna gene incarcate ci din contra greutatea produsului aplicat in exces va face ca genele tale sa se “lase" si sa nu mai fie nici curbate, nici pline de volum.
Solutia:
Un singur strat de mascara poate face minuni uneori.
Truc: daca mascara pe care o folosesti incarca prea tare genele, apeleaza la o periuta curata, pe care sa o pastrezi special pentru separarea genelor in accesoriile pentru machiaj exista si periute speciale pentru ordonarea sprancenelor, acestea te ajuta cel mai mult si in aranjarea genelor.
Pometii.
Prea multa culoare in obrajii arata inestetic si cel mai important imabatraneste. Pentru un look fresh, ai nevoie de foarte putin blush. Nuanta fardului de obraz este si ea la fel de importanta: daca ai un ten inchis la culoare foloseste nuante aramii, matronii si aurii. Pentru cele cu pielea deschisa la culoare folositi nuante discrete de roz si de culoarea piersicii.
Solutia:
Scutura bine pensula inainte de a o pune pe fata, daca mai trebuie mai poti aplica apoi. Tine minte ca blush-ul trebuie sa fie foarte discret.
Buze.
Nu folosi culori inchise pentru buze subtiri. Culorile inchise tind sa micsoreze si sa subtieze si mai mult, de aceea este de preferat ca ele sa fie evitate in cazul buzelor subtiri.
Solutia:
Se vor folosi culori deschise, stralucitoare, sidefate, iar in punctul central al buzelor se va aplica putin gloss care le va face sa para si mai pline. De asemenea, trebuie evitate si texturile mate
Creionul de buze folosit pentru a desena un contur mult in afara liniei naturale a buzelor si rujul foarte inchis la culoare te dezavantajeaza. La fel si culoarea care se intinde dincolo de contur.
Solutia:
Ca sa nu se intample acest lucru, fixeaza culoarea pe buze cu putin fond de ten, pe care il aplici sub ruj, si alege nuante fructate sau neutre care sa se potriveasca nuantei pielii tale. Daca vrei sa obtii mai mult volum, foloseste putin gloss aplicat in centrul buzei.
Doarece sunt folosite pe zona cu cea mai mare sensibilitate a corpului produsele de make-up trebuie cumparate si folosite cu foarte mare atentie pentru a nu produce iritatii sau alte probleme si mai grave care din pacate uneori pot fi ireparabile.
Nu testa fardurile cumparate pe interiorul mainii!
Toate produsele de make-ul au o perioada de valabilitate foarte precisa si trebuie respectata intocmai. Nu incercati sa faceti compromisuri si economii cand vine vorba despre fata voastra.
Rujul poate fi pastrat si folosit in siguranta 2-3 ani. Daca pe lateralul rujului apar "bobite", inseamna nu ca a expirat, ci ca uleiurile din compozitia sa incep sa iasa la suprafata.
Rimelul poate fi pastrat 3-6 luni.
Creioanele de contur rezista intre 6 si 12 luni. Acestea trebuiesc ascutite inainte de fiecare utilizare, pentru a curata varful creionului.
Pudra de fata si blush-ul rezista 6-12 luni. Fardurile de pleoape pot fi folosite doar 3-6 luni dupa desigilare.
Crema hidratanta poate fi folosita cu incredere 6-12 luni.
Fondul de ten dureaza in general 6 luni.
Crema hidratanta poate fi folosita cu incredere 6-12 luni.