Gulas de carnati cu ardei
1 ardei rosu
1 ardei verde
200 g praz
200 ml supa clara de legume
1 lingurita maghiran
1 lingurita cimbru
1 lingurita boia
½ lingurita sare aromata cu usturoi
125 ml sos de friptura gata preparat
500 g carnati vanatoresti afumati
1 cutie rosii decojite
4 linguri smantana cremoasa
Sare
Piper
Pune-le impreuna cu bulionul de legume intr-un castron mare.
Condimenteaza cu maghiran, cimbru si boia si fierbe acoperit la foc moderat. Putin inainte de a fi gata legumele, adauga sosul de friptura.
Adauga apoi carnatii taiati in cubulete, impreuna cu rosiile si lichidul de la rosii.
Adauga si smantana si mai lasa pe foc inca 5 minute.
Condimenteaza puternic.
Daca nu ai la indemana sos de friptura, poti folosi si bulion de carne de vita, iar pentru a lega sosul, adauga putin amidon (dizolvat in prealabil in putina apa rece).
Autor: Jakob Hausmann