Cunoscuta nutritionista Mihaela Bilic arata ca in gulie exista anumite enzime cu rol de protectie impotriva cancerului de colon.
"Gulia contine multa vitamina C si potasiu si este saraca in calorii (sub 20 cal/100g). Fitonutrientii din gulie sunt bioflavonoide cu actiune antioxidanta, de protectie impotriva cancerului. Indolii (n.r. compusi) reduc efectul hormonilor estrogeni si scad riscul de cancer de san, in timp ce isothiocianatii stimuleaza actiunea enzimelor cu rol de protectie impotriva cancerului de colon", a explicat Dr. Mihaela Bilic pe pagina oficiala.
Citeste si: Carnea de miel, beneficii: usor de digerat si nu da alergii
Tu stii cum te pot ajuta fermentii activi din iaurturi?
Bananele amelioreaza retentia de lichide - afla ce alte beneficii au aceste fructe
Pestele alb, un inlocuitor eficient pentru carnea din dieta ta
Dovleceii nu trebuie sa lipseasca din lista ta de cumparaturi - Iata de ce
Cum este indicat sa consumi vinetele
Ardeiul rosu nu ingrasa - Iata de ce nutritionistii il recomanda
Vrei sa iti mentii silueta? Ai grija cate felii de pepene mananci
Sursa foto: radioseal.com