Primavara atrage dupa ea nu numai o natura care prinde glas prin prospetime si culori, ci si ganduri si vise noi pline de speranta ca se vor realiza in cel mai scurt timp. Sarbatoarea Pascala vine sa intregeasca tabloul de "sanatate" oglindit de anotimp si sa ne introduca intr-o noua emisfera, cea spirituala, pentru ca si sanatatea noastra emotionala sa fie in cea mai buna forma. Si cum "orice sarbatoare trece prin stomac", trebuie sa gandim intotdeauna un meniu adaptat, pe placul tuturor si cat se poate de rapid de preparat, caci timpul nu are deloc rabdare cu noi...
Oua rosii, putin miel si putina pasca... hmm, destul de tern si monoton meniul tau! Nici familia ta nu este prea incantata de decizie: "in fiecare an aceleasi preparate, cu acelasi gust si aceeasi savoare!". Crezi ca scapi usor daca faci aceste cateva preparate clasice? Poate ca de chinul de a te mai gandi la meniu da, de criticile celor din jur vei fi curand invadata: nimeni nu va dori sa guste ceea ce are si el acasa!
Cu totii vrem sa ne bucuram de preparate care au gust "special" de Paste si care se fac in mod traditional, insa pe langa clasicele oua, cozonaci, pasca, drob, vrem totusi sa epatam si sa iesim din acest clasicism specific si sa ne impresionam invitatii cu gustari care sa ne mangaie onoarea atunci cand sunt degustate. Orice gospodina trebuie sa isi construiasca o reputatie in acest sens. Nu uit niciodata "intrecerile" in cozonaci dintre gospodinele blocului. La fiecare sarbatoare mare, toata lumea se intrece in preparate bucate cat mai aratoase si mai gustoase, insa cozonacul are un statut aparte: este mai complicat de facut, are "nazuri" si de multe ori poate sa esueze facandu-te pur si simplu de ras. Insa cand reteta iti iese si cozonacii tantosi asteapta sa fie prezentati in lume, mandria ta are de castigat si laudele curg siroaie de la adversarele tale.
Am intrat in Saptamana Mare si inca te mai gandesti ce meniu sa ai pe masa de Paste: sa imbini traditionalul cu exoticul? Sa te axezi pe natural? Sa faci mai degraba un meniu light? Sa gatesti doar miel? Dar parca si puiul este o optiune demna de luat in seama! Inca esti nehotarata, dar timpul iti este de acum cel mai mare dusman, el trece in defavoarea ta. Nu mai este nevoie sa cauti nici in minte si nici printre vecini retete, noi iti oferim tot ce ai nevoie: de la reteta la ingrediente si mod de preparate in cel mai luxos, dar traditional meniu de Paste. Da-ti gata invitatii cu ultimele tendinte in materie de retete pascale oferite de Nicolae Lica, Executive Chef:
Salata din fructe de mare cu sos de capere
File de hering marinat in sos de rosii picant cu vodca
Conceptul acestor retete prezentate cu ajutorul executive chef-ului Nicolae Lica este cel de brunch si il puteti servi la restaurantul Cupola din cadrul hotelului Jw Bucharest Marriott, in fiecare duminica intre orele 12-16, unde veti degusta o gama variata de preparate traditionale si internationale, prajituri si alte bucate alese.